Як отримати шенген на рік

Як отримати шенген на рік

Шенгенська річна (мульти) віза дає вам можливість зручно подорожувати по всіх країнах Шенгенської зони. Для того щоб отримати таку візу необхідно враховувати ряд особливостей процесу оформлення візи. Розповімо про кілька з них.

Інструкція

  1. Шенгенська річна мультивіза дозволяє протягом року в’їжджати на території багатьох європейських країн. Видається віза однією з країн, це може бути країна першого в’їзду або країна, де ви збираєтеся перебувати найбільш довгий час.
  2. Якщо ви хочете оформити річну візу в шенген, то надайте в консульство конкретної країни достатні підстави, це можуть бути часті поїздки в Європу, достатнє фінансове забезпечення, наявність зв’язків з приймаючою стороною. Спробуйте для першого в’їзду вибрати країну, консульство якої більш лояльно, адже всім відомо, що в консульствах одних країн мультивізи отримати легше, в той час, як в інших апліканти отримують багато відмов.
  3. Якщо ви отримуєте візу вперше, спробуйте скористатися послугами агентств, які займаються оформленням віз в різні країни. Вибирайте тільки перевірені фірми (за рекомендаціями знайомих друзів), в іншому випадку ви ризикуєте зіткнутися з шахраями. І тут найстрашніше навіть не те, що ви втратите гроші, заплачені за отримання візу. Справа в тому, що така компанія може зробити так, що у візі вам відмовлять, а це означає, що отримати її надалі буде дуже непросто (дані про відмову у візі ставляться безпосередньо в закордонний паспорт).
  4. Якщо ви впевнені у своїх силах — йдіть прямо в консульство тієї країни, в якій мають намір отримувати візу. Основні документи, які вам знадобляться це закордонний паспорт дійсний протягом трьох місяців після закінчення терміну дії візи, оригінали та копії всіх попередніх паспортів, якщо такі є.
  5. Зробіть 2 фотографії заявленого зразка, приготуйте оригінал і копію всіх сторінок російського паспорта.
  6. Заповніть анкету і прикладіть довідку з місця роботи із зазначенням займаної посади та доходу, що підтверджується випискою з рахунку в банку про наявність необхідної для перебування в країні сумі (чим більше — тим краще).
  7. Природно, кожна країна має свої нюанси, що стосуються документів, що подаються, всі списки, а також анкети беріть безпосередньо в консульствах або завантажуйте з їх офіційних сайтів.
  8. Подавайте документи, сплачуйте консульські збори (не повертається у разі відмови у візі) і чекайте в середньому близько 5 днів.