Як отримати шенгенську візу до Фінляндії

Як отримати шенгенську візу до Фінляндії

Ті, хто хоче подорожувати або змінити місце проживання, часто звертають свою увагу на чудову країну Фінляндію. Щоб паперові формальності, пов’язані з подорожжю, не заважали відпочинку, потрібно отримати так званий шенген. Як же просто отримати шенгенську візу до Фінляндії?

Вам знадобиться

- Паспорт;
- Копії всіх сторінок паспорта;
- Закордонний паспорт;
- Довідка про кредитну картку;
- Довідка з місця роботи;
- Поліс медичного страхування;
- Фотографії;
- Бронь готелю;
- Бронь авіаквитка;
- Запрошення;
- Свідоцтво про народження і шлюб.

Інструкція

  1. Відвідайте найближче посольство Фінляндії (якщо такого немає у вашій країні, зверніться до сусідньої), маючи при собі наступні документи:

    - Паспорт і копії всіх його сторінок;

    - Закордонного паспорта;

    - Фінансові документи (довідку про кредитну картку, якщо така є, довідка з місця роботи або навчання);

    - Поліс медичного страхування для країн шенгенської зони;

    - Фотографії 3,6 х 4,7 на світло-сірому фоні (без будь-якого оформлення), можуть бути ще додаткові вимоги з фотографій, які ви можете довідатися в самому посольстві.

    Подбайте про те, щоб термін дії вашого паспорта закінчувався мінімум тільки через рік.
  2. Попередньо вам потрібно буде запросити з Фінляндії:

    - Бронь готелю, авіаквитків, запрошення з компанії або від жителя Фінляндії для отримання ділової або гостьової візи. Їх наявність значно підвищує шанси без проблем отримати візу.

    Можливо, від вас зажадають і інші документи (свідоцтва про народження, шлюб тощо).

    Зразок оформлення запрошення від громадянина Фінляндії візьміть в самому посольстві.
  3. Заповнити в посольстві анкету на отримання Шенгенської візи.
  4. Сплатити мито за розгляд вашої заяви та інші необхідні витрати.
  5. Пройдіть співбесіду в посольстві (необов’язково, але можливо, якщо ваша особистість викличе якісь підозри і питання).

Зверніть увагу

Варто відзначити, що деякі посольства можуть зажадати від вас особистої присутності, деякі дозволяють відправити документи поштою (у паперовій версії) або передати їх з довіреною особою, але оптимально безпечним варіантом буде особиста присутність.

Корисні поради

Бажано подавати документи хоча б за три місяці до запланованої поїздки. Якщо трапиться так, що ви отримаєте відмову через неправильно оформлених документів, у вас буде час все виправити і отримати візу.

Якщо ви не хочете ризикувати можливістю отримати відмову у візі, можете скористатися послугами юридичної компанії. У разі неотримання візи ви отримаєте назад свої гроші.