Як отримати шенгенську візу на рік

Як отримати шенгенську візу на рік

Для того щоб отримати шенгенську візу, можна звернутися в туристичне агентство або подати документи особисто. Самостійна подача зав’яленого буде коштувати набагато дешевше, але при цьому вам потрібно буде витратити певний час на заповнення всіх необхідних паперів і надати їх до Консульства.

Вам знадобиться

- Анкета-заява;
- Кольорова фотографія;
- Діючий закордонний паспорт;
- Ксерокопії всіх значущих сторінок паспорта;
- Страховий поліс;
- Додаткові документи (дозвіл батьків на вивіз дитини з країни, запрошення фінської сторони, квитки або бронь в готелі);
- 35 євро на оплату консульського збору;
- Гроші на оплату страховки для виїжджаючих за кордон.

Інструкція

  1. Для отримання шенгенської візи вам знадобляться фотографії.

    Основні вимоги:

    - Розмір фотографії 36 х 47 мм;

    - Фотографія повинна бути кольоровою;

    - Фон повинен бути світло-сірим, ні в якому разі не білим;

    - Особа на фото в положенні анфас;

    - Фотографії повинні бути як можна більш свіжими;

    - Не допускаються: ретуш, недоречні виразу обличчя, білий одяг.
  2. Анкету-заяву можна подати як в електронному, так і в друкованому вигляді. При її заповненні вручну розмір букв і почерк повинні бути зрозумілі і розбірливі. Однак заповнена в електронному вигляді анкета дозволяє скоротити час розгляду заявки.

    Одну з кольорових фотографій потрібно приклеїти у спеціально відведене місце у верхньому правому куті першого аркуша анкети. Дата заповнення повинна відповідати даті подачі повного пакету документів. Ваш підпис на анкеті має збігатися з підписом в паспорті.

    Обов’язково вказуйте запитуваний термін дії візи. Максимальний час для багаторазового туристичної візи — 1 рік.
  3. Далі необхідно оформити страховку для виїжджаючих за кордон. Її можна зробити в будь-якому із страхових агентств, що мають ліцензію.

    Основні вимоги:

    - Вона повинна покривати весь термін дії запитуваної візи і всю територію дії Шенгенської угоди;

    - Ліміт страхової суми не менше 30 000 євро.
  4. Потрібно подати повний пакет документів в консульство чи представництво тієї країни, через яку ви плануєте в’їзд в зону Шенгенської угоди. Однак простіше за все для жителів Росії подавати документи в Фінське консульство, так як сам процес оформлення та вимоги по пред’явленню документів у них значно простіше.

    Орієнтовні терміни розгляду заяви на отримання візи становлять 10-12 робочих днів.

Зверніть увагу

Термін дії закордонного паспорта повинен закінчуватися як мінімум на три місяці пізніше, ніж запитуваний термін візи.

Корисні поради

При в’їзді в країну-учасницю Шенгенської угоди, вас можуть попросити підтвердити матеріальну незавісімоть, тобто наявність коштів, достатніх для здійснення подорожі. Середня сума на людину в добу становить 30 євро.