Як отримати шенгенську візу в Іспанію

Як отримати шенгенську візу в Іспанію

Іспанія входить в Євросоюз, тому, якщо ви є громадянином РФ і збираєтеся відвідати цю країну, вам знадобиться шенгенська віза. Отримати її самостійно можна, звернувшись до візового центру Іспанії в Москві, Нижньому Новгороді, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Ростові-на-Дону, Самарі або Казані.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт з терміном дії не менше 90 днів з дня закінчення поїздки;
- Ксерокопії всіх сторінок закордонного паспорта;
- Оригінали та копії використаних закордонних паспортів (якщо є);
- Ксерокопії всіх сторінок внутрішнього паспорта;
- Візова анкета;
- 2 кольорові фотографії 3,5 Х 4,5;
- Бронь готелю;
- Проїзні квитки в обидва кінці;
- Оригінал і копія медичного полісу, дійсного на всій території Євросоюзу, з покриттям не менше 30000 євро;
- Довідка з місця роботи на фірмовому бланку з вказівкою посади, окладу і того, що на час поїздки надається відпустка;
- Підтвердження фінансової спроможності;
- Оплата консульського збору.

Інструкція

  1. У першу чергу, вам потрібно буде заповнити візову анкету. Для цього, перейдіть за посиланням Генерального Консульства Іспанії в Москві — http://www.spainvac-ru.com/russian/download.aspx. Вивчіть зразок заповнення анкети, заповніть її на іспанському або англійській мовах, підпишіть і наклейте на неї одну фотографію. Подача документів здійснюється лише за попереднім записом. Записатися можна за телефонами: (495) 785-57-75 або (495) 787-31-82 з 08:00 до 18:00 по буднях. Дзвінок платний, хвилина розмови коштує 72 рубля.
  2. У підтвердженні броні готелю повинні бути вказані ім’я та прізвище туристів, номер броні та реквізити готелю. Це може бути роздруківка з міжнародних сайтів систем бронювання або факс з печаткою та підписом відповідальної особи.
  3. Якщо ви їдете на запрошення, до документів необхідно додати оригінал та ксерокопію запрошення, яке було видано в поліцейському комісаріаті за місцем проживання запрошує вас особи.
  4. Підтвердити наявність необхідних фінансових коштів ви зможете, надавши виписку з банківського рахунку, дорожні чеки або довідку про купівлю валюти. Вам знадобиться 57 євро на людину в добу.
  5. Пенсіонерам та непрацюючим громадянам знадобляться ксерокопія пенсійного посвідчення, виписка з особового банківського рахунку або спонсорський лист від особи, що фінансує поїздку, ксерокопія його внутрішнього паспорта та довідка від роботодавця.
  6. Школярам і студентам потрібно додати довідку з навчального закладу, копію студентського квитка, спонсорський лист, довідку з місця роботи особи, що фінансує подорож, і ксерокопії сторінок його внутрішнього паспорта.
  7. Дітям до основного пакету документів потрібно прикласти оригінал і копію свідоцтва про народження, і анкету, підписану батьком.
  8. Якщо дитина їде з одним із батьків або з супроводжуючим, необхідно буде додати нотаріально завірену довіреність від другого батька (батьків) та ксерокопію (ксерокопії) його (їх) внутрішнього (внутрішніх) паспорта (паспортів). Якщо один з батьків відсутній, необхідний відповідний документ (довідка) з компетентних органів.
  9. При отриманні паспортів вам потрібно буде пред’явити внутрішній паспорт і квитанцію про сплату консульського збору.

Зверніть увагу

Консульський збір складає 1376 рублів. У разі термінового оформлення візи, сума подвоюється.

Корисні поради

Документи потрібно подавати в наступному порядку:

- Анкета;

- Закордонний паспорт;

- Бронь готелю;

- Медичний страховий поліс;

- Проїзні квитки;

- Довідка з роботи;

- Підтвердження фінансової спроможності;

- Ксерокопії всіх сторінок закордонного паспорта;

- Ксерокопії всіх сторінок внутрішнього паспорта.