Як отримати шведську візу

Як отримати шведську візу

Для того щоб отримати візу для відвідування країни, що входить як, наприклад, Швеція, в Шенгенську зону, необхідно надати заяву та документи в дипломатичне представництво цієї держави.

Інструкція

  1. Скачайте анкету на отримання шенгенської візи в форматі PDF на сайті www.migrationsverket.se. Заповніть її англійською або шведською мовами. Поставте свій підпис у пункті 37 і на останній сторінці. Також заповніть додаток «Інформація про сім’ю». Заява російською мовою не приймається.
  2. Зробіть копію сторінки закордонного паспорта з фотографією. Перевірте термін закінчення дії паспорта — він повинен настати не раніше трьох місяців після виїзду зі Швеції.
  3. Забронюйте квитки в обидва кінці. Роздрукуйте електронні маршрут-квитанції або надайте оригінали квитків. Також оформите бронювання готелю на весь термін перебування в країні. Оригінал ваучера готелю або підтвердження бронювання прикладіть до пакету документів.
  4. Зберіть документи, що характеризують вашу фінансову спроможність. Це може бути довідка з роботи, надрукована на бланку організації з печаткою та підписом керівника, або виписка з банківського рахунку. Можна також придбати дорожні чеки на суму 40 євро (370 шведських крон) на кожен день перебування у Швеції.
  5. Зверніться в страхову компанію для оформлення медичної страховки, дійсної в країнах Шенгенської угоди. Мінімальна страхова сума повинна складати не менше 30 000 євро. Пам’ятайте, що рукописні поліси не приймаються до розгляду.
  6. Підготуйте 2 кольорові фотографії, зроблені не раніше 6 місяців тому. Розмір фотографій 35 на 45 мм, колір фону — білий.
  7. Сплатіть консульський збір. Для звичайної туристичної візи він складає 1 400 рублів, для термінової — 2 800 рублів. Консульський збір стягується готівкою в момент подачі заяви на отримання візи.
  8. Надайте в консульський відділ зібрані документи, прикладіть до них російський паспорт. Оформлення візи становить 7 днів, для термінової візи цей термін складає 3 дні.