Як отримати студентську візу

Як отримати студентську візу

Вимоги до охочих отримати студентську візу різні для кожної держави. Ви можете поїхати просто вивчати іноземну для вас мову країни на курсах, навчатися в школі або здобувати вищу освіту. Все це передбачає тривале перебування в іноземній державі, що вимагає наявності цього дозволу від влади країни. Ось кілька прикладів того, як відбувається процес отримання візи для поїздки на навчання в найбільш популярні в цьому сенсі країни.

Інструкція

  1. У випадку США процес може затягнутися, оскільки всі подали заяву (аплікантам) необхідно буде пройти співбесіду в посольстві. Його умовно можна розділити на два етапи: коли вам призначають офіційну дату вашої співбесіди, і, власне, сама співбесіда. Вам доведеться надати купу документів, які доводять, що ви їдете саме на навчання і по його закінченні обов’язково покинете США. Зокрема, у вас на руках має бути запрошення від навчального закладу, в якому ви припускаєте навчатися — форма I-20; квитанцію або інший документ, що підтверджує оплату вами вартості навчання; підтвердження того, що ваших доходів (або доходів ваших батьків, якщо поїздку оплачують вони) вистачить на весь час навчання, без урахування підробітку в США. У якості останнього може виступати виписка з банківського рахунку, довідки з місця роботи ваша або батьків і т.д.
  2. Крім того, вам потрібно буде сплатити 200 доларів — збір за користування системою SEVIS. Вона була розроблена для контролю в’їжджають в країну студентів та учасників програм обміну міграційними службами. Цей збір не повертається у разі відмови у візі. Також не повертається ще один збір — за розгляд заяви у розмірі 131 доларів.

    Ще одним популярним місцем навчання є Мальта. Із заявою ви можете звернутися в один з візових центрів у Москві, Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі. Зробити це можна особисто або через родичів або туристичні агентства. Термін отримання візи залежить від віддаленості візового центру. У Москві можете вкластися в 5 днів, в інших містах може зайняти до 10 днів. Візовий збір складає 35 євро. Крім нього, стягується збір візового центру.
  3. Отримання студентської візи до Великобританії відбувається швидше. Найчастіше аплікантів навіть не викликають на співбесіду. Ви подаєте документи в спеціальні візові центри. Якщо необхідно, то інтерв’ю може бути призначено, але термін розгляду заяви в такому разі не перевищує 10 днів.
  4. Якщо ви поїдете вчитися не на довго (менше 6 місяців), вам видадуть студентську для відвідувачів візу. Її вартість — 65 фунтів стерлінгів. Якщо вам при цьому немає 18 років, то вам оформлять дитячу для відвідувачів візу. Рішення про видачу візи приймається за допомогою системи балів — Points Based Entry Clearance System (PBS). Відповідно до неї, обраний вами навчальний заклад має входити в офіційний список зареєстрованих навчальних закладів, і, також як і у випадку США, у вас повинні бути підтверджуючі документи фінансового забезпечення вашого перебування у Великобританії.