Як отримати тимчасове проживання в росії

Як отримати тимчасове проживання в росії

У ст. 2 ФЗ від 25 липня 2002 року «Про правове становище іноземних осіб в РФ» говориться, що дозвіл на тимчасове проживання (РВП) — це підтвердження права громадянина іншої країни тимчасово проживати в РФ до отримання посвідки на проживання. З 15 січня 2007 року був введений новий порядок отримання РВП.

Вам знадобиться

- Паспорт країни, громадянином якої ви є або закордонний паспорт;
- Документ, який виданий компетентним органом іноземної держави, що підтверджує народження іноземної особи;
- Документ, що затверджує фінансову незалежність іноземного громадянина, яка забезпечить його проживання на території РФ;
- Міграційна карта з реєстрацією;
- Довідки про відсутність у громадянина іноземної держави ВІЛ-інфекції, наркоманії та інших інфекційних захворювань

Інструкція

  1. Якщо ви є іноземним громадянином і особою без громадянства і знаходитеся на території РФ, то збираєте і подаєте в територіальний відділ УФМС заяву про видачу РВП. Воно має видаватися з урахуванням квоти, що визначається Урядом РФ щороку, в тому числі і для громадян СНД. РВП вам можуть видати без урахування квоти в наступних випадках:

         - Якщо ви народилися на території РФ і складалися в минулому в громадянстві СРСР або народилися на території РФ;

         - Визнані непрацездатним і маєте дієздатних сина чи дочку, які перебувають у громадянстві РФ;

         - Маєте одного нетрудноспособного батька, який полягає у громадянство РФ;

         - Одружені з громадянином РФ, який має місце проживання в Росії.
  2. Щоб отримати дозвіл на тимчасове проживання, вам необхідно зібрати цілий перелік документів і довідок, написати величезну кількість заяв, серед них потрібно надати:

     - Документи, що підтверджує особу та громадянство, таким є паспорт країни, громадянином якої ви є або закордонний паспорт;

     - Документ, який виданий компетентним органом іноземної держави, що підтверджує народження іноземної особи;

     - Документ, що затверджує фінансову незалежність іноземного громадянина, яка забезпечить його проживання на території РФ.
  3. Оформіть візу або міграційну карту з реєстрацією і підготуйте довідки про відсутність у громадянина іноземної держави ВІЛ-інфекції, наркоманії та інших інфекційних захворювань, інші документи, які потрібно надати в залежності від конкретної ситуації.
  4. В «Постанові Уряду від 1.11.2002 року № 789″ зазначено, що всі документи, складені іноземною мовою, переводяться на російську мову, і їх переклад повинен бути нотаріально завірений.
  5. Подана заява повинна бути зареєстрована і на ньому проставлено реєстраційний номер. Далі видається документ, що підтверджує прийняття заяви до розгляду. Термін його розгляду не перевищує двох місяців з дня подання заяви та всіх необхідних документів.