Як отримати турецьке громадянство

Як отримати турецьке громадянство

Для того щоб отримати громадянство Туреччини, відмовлятися від російського не обов’язково, хоча це і є порушенням ФЗ РФ «Про громадянство». Але поки і російське, і турецькі власті не звертають на це особливої ​​уваги. Втім, якщо ви не хочете мати в подальшому проблем з пересуванням з Росії до Туреччини і назад, вам доведеться відмовитися від громадянства РФ.

Інструкція

  1. Громадянство Туреччині ви зможете отримати на наступних умовах:

    - Купивши нерухомість у цій країні;

    - Отримавши роботу в Туреччині;

    - Відкривши бізнес;

    - Вступивши в турецьке вищий навчальний заклад;

    - Уклавши шлюб з громадянином Туреччини.
  2. Для того щоб придбати нерухомість в Туреччині, отримаєте спочатку вид на проживання на 6 місяців у цій країні. Для отримання посвідки на проживання необхідно:

    - Відкрити рахунок в одному з турецьких банків на суму не менше $ 3000 (з розрахунку $ 500 на місяць);

    - Отримати податковий номер в Податковому управлінні (оформляється при пред’явленні закордонного паспорта);

    - Подати документи (податковий номер і довідку з банку) разом із закордонним паспортом (і його апостилем) і чотирма кольоровими фотографіями в імміграційну службу.

    Протягом тижня ви отримаєте ВНЖ. Якщо на вашому банківському рахунку буде не менше $ 6000, ви отримаєте ВНЖ відразу на 2 роки.
  3. Виберіть для покупки об’єкт нерухомості (будинок, квартиру, ділянку) і оформите договір купівлі-продажу, звернувшись в Кадастрове управління Туреччини. Після цього всі документи будуть направлені у Військове відомство, де їх будуть перевіряти протягом декількох місяців, що є необхідною умовою для видачі іноземному громадянину свідоцтва про право на власність. Зате після його отримання вам вже не знадобиться продовжувати ВНЖ, і в тому випадку, якщо ви будете проживати в Туреччині протягом 5-ти років (дозволяється виїзд за межі цієї країни не більше ніж на 180 днів за весь п’ятирічний термін), то ви зможете отримати громадянство.
  4. Якщо у вас є запрошення від роботодавця (або від турецького партнера по бізнесу), зверніться до нього для того щоб він оформив для вас дозвіл на роботу, дійсне на 1 рік. Однак після 5-8 років проживання в Туреччині на підставі цього дозволу ви зможете претендувати на громадянство.
  5. Укладіть шлюб з громадянином Туреччини. При укладенні шлюбу ви зможете відразу отримати ВНЖ строком на рік, потім продовжити її ще на два. І тільки потім ви зможете оформити громадянство.
  6. Для отримання турецького громадянства вам будуть потрібні наступні документи:

    - Заява-анкета;

    - Апостиль російського паспорта;

    - Завірена фотокопія ВНЖ (мінімум на наступні півроку);

    - Документи на володіння власністю і довідки про доходи (завірені у нотаріуса);

    - Документи, що свідчать про сімейний стан (свідоцтва про укладення / розірвання шлюбу в Росії з ЗАГС або свідоцтво про укладення шлюбу у Туреччині);

    - Сертифікат, виданий Міністерством освіти Туреччини, що підтверджує необхідний рівень володіння турецькою мовою;

    - Довідка про стан здоров’я, засвідчена в посольстві або консульстві РФ в Туреччині;

    - Апостиль свідоцтва про народження, виданого в Росії (СРСР);

    - 2 кольорові фотографії.