Як отримати туристичну візу в сша

Як отримати туристичну візу в сша

Для того, щоб відвідати США з туристичною або діловою метою, також з метою культурного обміну чи з метою навчання, необхідно отримання неімміграційної візи. Оформлення візи відбувається в консульських службах США, розташованих в різних регіонах Росії.

Інструкція

  1. Процедура отримання візи не відрізняється особливою складністю. Вона включає в себе декілька пунктів. Спочатку необхідно подати електронне заяву на неімміграційну візу, також потрібно заповнити і подати письмову заяву на отримання візи та подати інші документи, необхідні для підтримки заяви (їх список необхідно уточнювати безпосередньо в консульстві США). Для цього потрібно буде пред’явити діючий паспорт і сплатити консульський збір.
  2. Крім того, заявникам, вік яких становить від 14 до 79 років, необхідно пройти процедуру зняття відбитків пальців. Заявники також повинні пройти персональну співбесіду із співробітником консульства. Однак співбесіда може бути перенесено на пізніший термін, якщо заявник має поріз, мозоль або інше ушкодження подушечок пальців.
  3. До речі, при особливих обставинах (наприклад, якщо існує необхідність невідкладного лікування в США, якщо сталася смерть будь-якого близького родича у Сполучених Штатах, якщо призначена термінова ділова зустріч, якщо заявник бере участь у спортивних змаганнях в США і так далі) співбесіда може проходити позачергово, терміново. Для цього потрібно звернутися в консульство США і подати спеціальну заяву.

Корисні поради

Про документи, необхідні для отримання візи, необхідно дізнаватися заздалегідь, щоб потім не запізнитися з подачею заяви.