Як отримати в Туреччині робочу візу

Як отримати в Туреччині робочу візу

Зараз росіян можна зустріти працюють не тільки в країнах Європи і США, але і по всьому світу. Наприклад, у Туреччині працює велика кількість російськомовних громадян, пов’язаних зі сферою туризму, оскільки в цій країні представлено багато російських туристичних компаній, яким необхідні російськомовні співробітники. Але для роботи в Туреччині необхідно отримати спеціальну візу. Як же це зробити?

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Фотографія;
- Контракт на роботу;
- Гроші для оплати консульського збору.

Інструкція

  1. Якщо у вас ще немає закордонного паспорта, отримаєте його. Це можна зробити у відділенні Федеральної міграційної служби за місцем проживання. Займіться цим заздалегідь, оскільки паспорт зазвичай виготовляється один місяць. Якщо ви подаєте заяву на оформлення паспорта не за пропискою, термін може бути продовжений. Вартість оформлення паспорта «нового покоління» — чинного десять років — на 2011 од становить дві з половиною тисячі рублів.
  2. Знайдіть роботу в Туреччині. Це може бути як турецька фірма, так і представництво російської організації, головне, щоб у неї був дозвіл від Міністерства праці та соціального захисту Туреччини для залучення до роботи іноземців. Підпишіть контракт на роботу.
  3. Підготуйте інші необхідні документи. Заповніть анкету на отримання робочої візи. Її можна скачати на сайті посольства Туреччини в Москві в розділі «Консульські послуги». Сфотографуйте. Фотографія повинна відповідати стандартам знімків для закордонного паспорта. Отксерокопіруйте ваш робочий контракт і також прикладіть його до пакету документів.
  4. Зверніться до посольства Туреччини для подачі документів на візу. Воно знаходиться за адресою Москва, Ростовський провулок, будинок 7. Консульський відділ, який займається видачею віз, працює тільки з ранку, тому майте це на увазі при візиті. Прийдіть туди особисто і передайте співробітнику консульства повний пакет документів. Оплатіть необхідну консульський збір.
  5. Прийняття рішення по робочій візі може зайняти до двох місяців. При отриманні відповіді з Міністерства праці та соціального захисту співробітники консульства зв’яжуться з вами за вказаними вами в анкеті телефонами. Після цього ви зможете прийти і отримати відмітку у своєму закордонному паспорті, роздільну виїзд і роботу в Туреччині.

Корисні поради

Існують різні агентства, які обіцяють сприяння у видачі різних віз. В даному випадку звертатися в подібні організації не має особливого сенсу, за винятком випадку, якщо ви живете далеко від Москви і не маєте можливості приїхати. У цьому випадку заздалегідь зв’яжіться з посольством і дізнайтесь, чи можна вам оформити візу через агентство, передавши туди документи.