Як отримати в Україну Шенгенську візу

Як отримати в Україну Шенгенську візу

Туристичний бізнес в Україні набирає обертів, і сьогодні все більша кількість людей з цієї держави виїжджає до країн Шенгенської угоди. Для відвідування потрібно оформлення візи або єдиної «транзитної» — для перетину кордонів кількох держав, або візи на відвідання однієї з країн. Як оформити шангенскую візу, наприклад, в Австрії?

Інструкція

  1. Зверніться до одного з провідних київських туроператорів з пакетом документів такого змісту:

    - Закордонним паспортом, термін дії якого не закінчиться ще протягом 90 днів з дня видачі візи;

    - Ксерокопією попереднього паспорта, при наявності такого;

    - Оригіналом загальногромадянського паспорта;

    - Двома кольоровими фотографіями розміром 3,5 на 4,5 см.
  2. Візьміть довідку з місця роботи, оформлену на фірмовому бланку, з вказівкою назви і точної адреси підприємства, а також усіх його реквізитів і телефону центрального офісу. Вона повинна містити відомості про середньомісячний заробіток, посади та датою вступу в неї заявником, про надання відпустки на час поїздки в Австрію. Ссправка повинна бути завірена печаткою та підписом керівника.
  3. Зверніться в банк: пакет документів на отримання візи повинен містити виписку з банківського рахунку, виконану на фірмовому бланку з перекладом на німецьку або англійську мову, що інформує про фінансові можливості виїжджає за кордон. Згідно даному документу на рахунку заявника повинно бути не менше 1500 євро на людину.
  4. Зробіть ксерокопії всіх сторінок внутрішнього паспорта. Заповніть в агентстві, а у випадку, якщо оформляєте візу безпосередньо в консульстві, то в приймальні представника, анкету, в якій потрібно вказати прізвища, імена та по батькові батьків виїжджають, їх сімейний стан, фактична адреса проживання. Вкажіть номери домашнього і мобільного телефонів усіх таких з вами туристів.
  5. Приватним підприємцям необхідно надати копію свідоцтва про реєстрацію приватного підприємництва, завірену у нотаріуса і перекладену на німецьку або англійську мову, а також оригінал довідки податкового органу з перекладом. Уявіть також копії звітів про доходи за кілька останніх кварталів, завірені у нотаріуса та переведені на німецьку або англійську мову.