Як отримати візу безробітному

Як отримати візу безробітному

Наявність у претендента на візу постійної роботи сприймається консульськими чиновниками багатьох країн як підтвердження фінансової спроможності та одночасно зв’язок з батьківщиною, що гарантує повернення додому. Але це не означає, що у людини, яка такою не має, немає ні найменшого шансу отримати візу.

Вам знадобиться

- Стандартний пакет документів на візу;
- Підтвердження фінансової спроможності та зв’язків з батьківщиною, що компенсують відсутність довідки з роботи.

Інструкція

  1. Якщо людина ні з ким не перебуває у трудових відносинах, це не завжди означає, що він не має стабільного доходу.

    Найбільш переконливо виглядає банківська історія за період від 6 до 12 місяців, що свідчить про регулярні і значних надходжень на ваш рахунок. Довідку про надходження грошей на рахунок за цей період ви без праці отримаєте в своєму банку. Звичайно, якщо таких надходжень немає, робити цю операцію не має сенсу.
  2. Є й консульства, якими довідка з роботи приймається лише як одне з підтверджень фінансової спроможності, а в якості альтернативи годиться довідка про наявність на поточному рахунку коштів з розрахунку не менше мінімальної суми з розрахунку на день перебування (у кожній країні своя), документ про купівлю іноземної валюти або дорожні чеки.
  3. У крайньому випадку можна використовувати варіант так званого спонсорського листа. У цьому документі родич (що переважно) або знайомий претендента на візу повідомляє про свою готовність взяти на себе фінансування поїздки претендента на візу.

    До листа повинні додаватися документальні докази фінансової спроможності спонсора з числа тих, що приймаються посольством в цій якості (довідка з роботи, з банку та ін.)