Як отримати візу до Данії

Як отримати візу до Данії

Королівство Данія є країною-учасницею Шенгенської угоди. Якщо ви маєте громадянство Російської Федерації і збираєтеся відвідати Данію, вам знадобиться діюча віза. Отримати її можна самостійно, зібравши необхідний пакет документів і звернувшись до Візового відділу Посольства Королівства в Москві або в Візові Центри в Санкт-Петербурзі, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Казані.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Ксерокопія розвороту закордонного паспорта (формат А4);
- Оригінал використаного закордонного паспорта і ксерокопія його розвороту (формат А4);
- Ксерокопії попередніх шенгенських віз (якщо є), віз Великобританії і США і штампів про перетин кордону (формат А4);
- Анкета;
- 2 кольорові фотографії 3,5 Х4, 5 (без куточків і овалів);
- Підтвердження проживання (бронь готелю, запрошення);
- Проїзні квитки в обидва кінці (оригінал, копія);
- Довідка від роботодавця;
- Підтвердження фінансової спроможності;
- Медичний страховий поліс (оригінал, копія на аркуші формату А4) з покриттям не менше 30000 євро, дійсний в країнах ЄС;
- Супровідний лист;
- Оплата консульського збору в розмірі 1430 рублів.

Інструкція

  1. Насамперед перевірте свій закордонний паспорт. Він повинен бути дійсним не менше 90 днів з моменту повернення з подорожі мати 2 чисті сторінки.
  2. Підготуйте візову анкету. Пройдіть по посиланню http://www.ambmoskva.um.dk/NR/exeres/0C231908-B49B-4AD4-9C1B-E766F01F9B6 …. Майте на увазі, що її необхідно заповнити англійською або датською мовами, на комп’ютері або від руки в одному примірнику. Обов’язково підпишіть анкету. Наклейте на заяву одну фотографію, а другу прикладіть до документів. Звернення за візою можливо тільки за попереднім записом. Запишіться на прийом по телефону (495) 276 25 18. Візовий відділ Посольства Королівства Данія відкрито по робочих днях з 10:00 до 12:00.
  3. Довідка з місця роботи повинна бути на фірмовому бланку організації і містити наступну інформацію: посада заявника, стаж роботи, розмір щомісячного окладу (не менше 500 євро) і відомості про наданий відпустки із збереженням робочого місця.
  4. Підтвердіть наявність фінансових засобів випискою з банківського рахунку. У вас повинно бути не менше 50 євро на добу (на особу).
  5. Якщо ви є приватним підприємцем, прикладіть до основних документів оригінали та ксерокопії свідоцтв про реєстрацію та постановку на облік у податкових органах та декларацію про доходи за розрахунковий період, завірену печаткою податкового органу.
  6. Учням потрібно подати копію свідоцтва про народження, довідку з навчального закладу, спонсорський лист і ксерокопію розвороту внутрішнього паспорта одного з батьків, що фінансує поїздку.
  7. Якщо ви їдете на запрошення, в ньому повинні бути зазначені такі дані: ім’я, прізвище, копія паспорта (посвідки на проживання), підпис та адресу особи, яка запрошує, ім’я, прізвище та номер закордонного паспорта запрошуваного, терміни та мети поїздки. Прикладіть заяву про те, що запрошує бере на себе всі витрати по вашому перебуванню в країні.
  8. Пенсіонерам та непрацюючим громадянам необхідно представити копію пенсійного посвідчення і підтвердження наявності фінансових коштів (банківська виписка, спонсорський лист і т.д.).
  9. На дітей заповніть окрему анкету і підпишіть її. Додайте копію свідоцтва про народження і нотаріально завірена згода від батька. Якщо дитина подорожує у супроводі третіх осіб, знадобиться дозвіл від обох батьків. Якщо другий батько відсутній, уявіть довідку з уповноваженого органу.
  10. Не забудьте, що термін дії страхового поліса повинен перевищувати термін Вашого перебування в країні на 15 днів.
  11. Напишіть супровідний лист з докладною інформацією про маршрут подорожі з вказівкою дат, готелів та засобів пересування.

Зверніть увагу Зверніть увагу

Жителі Єкатеринбурга можуть отримати датську візу, звернувшись до Генерального Консульства Угорщини, а жителі Калінінграда — до Генерального Консульства Литви.

Корисні поради

Адреса Візового відділу Посольства Королівства Данії в Москві — Пречистенський провулок, буд.9.

Телефон — (495) 642 68 01 (понеділок-п’ятниця з 12:00 до 13:00).