Як отримати візу до Голландії

Як отримати візу до Голландії

Якщо ви вирішили відвідати Голландію, вам знадобиться шенгенська віза. Громадяни Російської Федерації можуть отримати голландську візу, звернувшись до Посольства Нідерландів або Нідерландська Візовий Центр в Москві, в Генеральне Консульство в Санкт-Петербурзі або в Консульство в Южно-Сахалінську. Перед зверненням за візою вам знадобиться підготувати необхідний пакет документів.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт, дійсний не менше 3 місяців після повернення з поїздки і містить 2 вільні сторінки;
- Використаний паспорт з шенгенськими візами (якщо є);
- Ксерокопії заповнених сторінок внутрішнього паспорта;
- 2 кольорові фотографії (3,5 Х 4,5 см);
- Анкета;
- Проїзні квитки в обидва кінці;
- Бронь готелю;
- Медичний страховий поліс з покриттям не менше 30000 євро, дійсний на території Шенгену;
- Підтвердження наявності фінансових коштів (з розрахунку 34 євро на добу на особу);
- Довідка з місця роботи із зазначенням посади, дати прийому на роботу, зарплати та відомостей про наданий відпустці;
- Оплата консульського збору.

Інструкція

  1. Перш за все, заповніть візову анкету. Заповнювати її треба англійською або голландською мовами. Анкета повинна бути заповнена на комп’ютері.
  2. Подавати документи на візу можна тільки за попереднім записом. Запис проводиться за допомогою календаря на сайті Посольства — Прийом документів починається за 3 місяці до дати передбачуваної поїздки і закінчується за 3 тижні до неї. Ви можете вибрати будь-який зручний час у цьому проміжку.
  3. Якщо ви є приватним підприємцем, вам знадобиться докласти до основних документів копію реєстрації підприємства в ТПП Росії та копію ІПН.
  4. Школярам і студентам потрібно надати довідку з навчального закладу. Якщо поїздка намічена на період навчання, знадобиться друга довідка з дозволом бути відсутнім на заняттях.
  5. Пенсіонерам та непрацюючим громадянам потрібно додати копію пенсійного посвідчення і підтвердження фінансової спроможності (спонсорський лист, виписку з банку і т.д.).
  6. Якщо ви їдете на запрошення, вам знадобиться оригінал запрошення, гарантійний лист (Garant-verklaring), видане муніципалітетом міста, де живе запрошує, довідка про його щомісячному доході за останні 3 місяці (сума повинна становити не менше 1200 євро на місяць) та посвідчення особи (копія паспорта або посвідки на проживання). Якщо ви їдете до найближчих родичів, докази їхньої платоспроможності надавати не треба.
  7. На дітей заповнюється окрема анкета і додається копія свідоцтва про народження. Якщо дитина подорожує з одним з батьків, необхідно додати оригінал і копію нотаріально завіреного дозволу на виїзд від другого батька. Оригінал буде повернуто вам, і ви покажіть його при виїзді з РФ.
  8. Якщо дитина їде у супроводі третіх осіб, потрібно представити оригінал і копію нотаріально завіреного дозволу від обох батьків. Якщо дитина проживає з одним батьком і місцезнаходження другого невідоме, необхідно надати відповідну довідку з поліції чи інших компетентних органів.

Зверніть увагу

Консульський збір складає — 1010 рублів.

Корисні поради

Заповнити заяву на отримання візи ви зможете на сайті Посольства — http://www.netherlandsvac-ru.com/russian/download.aspx