Як отримати візу до Нідерландів

Як отримати візу до Нідерландів

Нідерланди є країною-учасницею Шенгенської угоди. Якщо ви вирішили відвідати цю країну і маєте громадянство Російської Федерації, вам знадобиться діюча шенгенська віза. Оформити її можна самостійно в Посольстві Нідерландів, в нідерландському Візовому Центрі в Москві, в Генеральному Консульстві в Санкт-Петербурзі чи в Південно-Сахалінську.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт з терміном дії не менше 90 днів після повернення з поїздки;
- Ксерокопія внутрішнього паспорта;
- Використаний закордонний паспорт з шенгенськими візами (якщо є);
- Візова анкета;
- 2 кольорові фотографії 3,5 Х 4,5;
- Проїзні квитки (туди — назад);
- Підтвердження проживання;
- Довідка з місця роботи;
- Підтвердження фінансової спроможності (з розрахунку 34 євро на людину в день);
- Медичний страховий поліс, дійсний на території Євросоюзу (з покриттям не менше 30000 євро);
- Оплата консульського збору.

Інструкція

  1. Переконайтеся, що ваш закордонний паспорт має дві чисті сторінки.
  2. Заповнити анкету ви зможете, пройшовши за посиланням — http://www.netherlandsvac-ru.com/russian/download.aspx. Вона заповнюється на комп’ютері, англійською або голландською мовами. Не забудьте її підписати.
  3. Довідка від роботодавця повинна містити наступну інформацію: дату, коли ви були прийняті на роботу, вашу посаду, розмір зарплати та відомості про наданий відпустці.
  4. Приватним підприємцям потрібно буде додати до пакету документів копію ІПН та копію реєстрації організації в Торгово-промисловій палаті.
  5. Якщо ви їдете на запрошення, вам потрібно буде представити оригінал запрошення, гарантійний лист, що видається муніципалітетом міста, де проживає запрошує вас людина, копію його паспорта та довідку про доходи за останні 3 місяці. Щомісячна сума повинна бути не менше 1200 євро. Якщо вас запросили найближчі родичі, довідка про фінанси не потрібно.
  6. Студентам та школярам потрібна довідка з навчального закладу, а якщо поїздка буде проходити в навчальний час, необхідна буде додаткова довідка, роздільна не бути присутнім на заняттях.
  7. Непрацюючим громадянам і пенсіонерам знадобляться копія пенсійного посвідчення та підтвердження наявності фінансових засобів (спонсорський лист, виписка з банківського рахунку і т.д.).
  8. Дітям до основних документів потрібно додати копію свідоцтва про народження і окремо заповнену і підписану батьком анкету.
  9. Якщо дитина подорожує з одним батьком, необхідно подати нотаріально завірену довіреність від другого з батьків (оригінал і копію). Якщо дитину супроводжує довірена особа, прикладіть оригінал і копію нотаріального доручення від обох батьків. Оригінал повертається. При відсутності одного з батьків, знадобиться відповідний документ або довідка з компетентних органів.
  10. Документи на візу подаються за попереднім записом. Записатися ви зможете, скориставшись календарем на сайті Посольства Нідерландів — Майте на увазі, що подати документи ви зможете не раніше, ніж за 90 днів і не пізніше, ніж за 21 день до початку подорожі.

Зверніть увагу

Консульський збір складає — 1010 рублів.

Корисні поради

Дізнатися, чи готова ваша віза, можна, перейшовши за посиланням http://www.netherlandsvac-ru.com/russian/track.aspx