Як отримати візу до Німеччини без запрошення

Як отримати візу до Німеччини без запрошення

За даними Росстату за останні два роки Німеччина посідає почесне п’яте місце за кількістю в’їхали росіян. А з країн, в які росіянам необхідна віза, і зовсім друге місце після Фінляндії. У 2010 році майже 400 тисяч наших співвітчизників відвідало цю чудову країну. І більшість з них приїжджають до Німеччини самостійно, тобто не вдаючись до допомоги туристичних компаній: самостійно бронюють готель, купують квитки на транспорт, медичну страховку, оформляють візу. У зв’язку з цим розберемо поетапно, на прикладі Москви, які дії необхідно зробити, щоб отримати бажаний пропуск до Німеччини, а заодно і в усі країни-учасниці Шенгенської угоди.

Інструкція

  1. Перше, що потрібно зробити після того, як ви вирішили відвідати Німеччину, — це записатися на подачу документів в німецьке консульство. Для цього спочатку визначте, до якого консульського округу відноситься ваш населений пункт. Ця інформація міститься на офіційному сайті посольства Німеччини в Росії http://www.moskau.diplo.de/__Zentrale_20Komponenten/Arbeitsordnersprache …
  2. Далі, знаючи в яке місто вам потрібно буде звернутися з клопотанням про видачу візи, на головній сторінці сайту вашого округу шукаєте розділ «Візи: загальна інформація». Там вказані телефони, за якими можна записатися на подачу документів: http://www.moskau.diplo.de/Vertretung/moskau/ru/01/Visumbestimmungen/___ …. Треба сказати, що в Москві можна записатися на подачу документів і безкоштовно, особисто приїхавши в консульсько-правового відділу Посольства Німецького в Москві.
  3. Тепер у вас є кілька тижнів для підготовки пакету документів. Тип візи у вас буде — шенгенська, поїздка: «Туристичні поїздки, незабронірованние через турфірму». Обов’язково ознайомтеся із загальними вказівками по процедурі оформлення віз та документів для оформлення шенгенських віз (перебування до трьох місяців): http://www.moskau.diplo.de/contentblob/1388842/Daten/1060633/_allg_Hinwe … .
  4. Список необхідних документів знаходите на сайті свого консульського округу, тому що в різних округах він трохи відрізняється. Список для тих, хто відноситься до відділу Німецького Посольства в Москві: http://www.moskau.diplo.de/contentblob/1359280/Daten/971939/touristische ….
  5. Далі методично збираєте всі документи за списком. Є кілька «вузьких» місць у цьому процесі.

     При заповненні анкети-заяви http://www.moskau.diplo.de/contentblob/2643830/Daten/956698/Antrag_Schen … суворо дотримуйтесь інструкції, розміщеної на сайті. Фотографію для анкети зробіть чітко відповідно до шаблоном, теж є на сайті посольства. Не забудьте підписати анкету! Якщо ви заповнюєте анкету на неповнолітню дитину, то анкету за нього повинні підписати обидва батьки. Другий батько може не підписувати анкету тільки, якщо дав своє нотаріально завірена згода на виїзд дитини за кордон.

    Довідка з місця роботи, виписки з банківських рахунків повинні бути видані не більш ніж за 15-30 діб до дати співбесіди (в залежності від консульського округу). Купуйте поліс медичного страхування, що діє на території всього Шенгенського союзу із сумою покриття не менше 30000 євро.

    Якщо ви їдете в Німеччину на автомобілі і, отже, не можете пред’явити квитки на транспорт до Німеччини, вам необхідно буде надати паспорт ТЗ (транспортного засобу) і страховку «Зелена карта» діє на території всіх Шенгенських держав.

    Оскільки ви їдете в Німеччину не за запрошенням, то в якості підтвердження розміщення надайте бронь готелів / готелів чітко на те число ночей, яке ви запитуєте. Якщо виїхати з країни ви плануєте вночі, то про всяк випадок запросите візу на одну ніч більше (може бути нельотна погода, наприклад), при цьому пояснивши, чому ви на цю ніч не бронюється готель.
  6. З повним комплектом документів ви повинні прийти в консульство в призначений час саме до того вікна, в яке ви записані. Не можна спізнюватися більш ніж на 30 хвилин. Охоронець викличе вас за прізвищем. При вході в консульство візьміть в терміналі талончик з номером вашої черги. Ідіть у те вікно, над яким загорівся ваш номер. Здайте пакет документів, натомість вам видадуть талончик певного кольору для отримання паспорта. Заплатіть консульський збір (35 євро з особи, діти до 6-ти років — безкоштовно).
  7. Приходьте за документами в призначений час в те вікно, яке у вас зазначено для отримання. Перед цим вікном будуть стояти кілька черг за кольором талончика. Знайдіть чергу зі «своїм» кольором талона. Отримайте документи з візою.

Зверніть увагу

Запис на подачу документів платна — мінімум 230 р. за перші дві хвилини, за кожну наступну — 115 р.