Як отримати візу до Польщі

Як отримати візу до Польщі

Польща належить до країн, отримання візи якої не представляє для росіян особливої ​​складності. Відмови майже не зустрічаються. З грудня 2007 року Польща входить в Шенгенську угоду, так що польська віза в паспорті відкриває перед її власником дорогу в усі країни Шенгенської зони.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт, дійсний не менше 90 днів після закінчення передбачуваної поїздки;
- Візова анкета;
- Кольорова фотографія;
- Страховий поліс;
- Довідка з роботи;
- Підтвердження коштів на час перебування в країні;
- 35 євро на оплату консульського збору.

Інструкція

  1. Якщо ви плануєте самостійну туристичну поїздку в Польщу, для початку подбайте про підтвердження проживання.

    Вимоги консульства: ви повинні надати оригінал або факсимільну копію підтвердження броні і оплати не менше 50% вартості проживання. Знайти готелі, хостели, апартаменти і інші варіанти розміщення можна в інтернеті. Сайти багатьох з них мають російську версію, а вже англійську — майже все. В крайньому випадку, польська мова не так вже складний для розуміння: брати-слов’яни.

    Вибравши варіант проживання, зв’яжіться з його адміністрацією для вирішення питань оплати і підтвердження броні.
  2. А тепер заповніть візову анкету. Зробити це потрібно через інтернет за посиланням на сайті консульства Польщі в РФ в розділі візової інформації.

    Роздрукуйте заповнену анкету зі штрих-кодом, наклейте на неї фотографію.

    Якщо ні фото, сфотографуйте. Вимоги до фотокартці можна уточнити на сайті консульства.

    Після заповнення анкети система призначить вам дату і час візиту до консульства з пакетом документів. На час не звертайте уваги: ​​приймати будуть в порядку живої черги з 9.00 до 13.00. А ось дата значення має.
  3. Придбайте страховий поліс. Вимоги до нього стандартні для шенгенських країн: страхове покриття не менше 30 тис. євро, відсутність франшизи, дію на всій шенгенській території.

    Оформити поліс можна в будь-якій страховій компанії. Але краще віддати перевагу великої і відомої: її поліс точно не викличе небажаних запитань і сумнівів.
  4. Польські консульські чиновники надають значення фінансових документів. Від працюючих за наймом потрібна довідка з роботи із зазначенням реквізитів роботодавця, часу роботи претендента на візу в компанії, посади, щомісячному окладі і дохід за півроку.

    Від підприємця знадобиться копія свідоцтва про реєстрацію ІП або підприємства, студента — довідка з вузу, пенсіонера — копія пенсійного посвідчення.

    В інших випадках згодиться банківська історія не менш, ніж за півроку: довідка з банку про рух коштів по рахунку.
  5. Необхідно також підтвердити наявність коштів на час перебування в Польщі. При поїздці до трьох днів це 300 злотих, на більш довгий термін — 100 злотих на кожен день перебування. Один злотий дорівнює приблизно 11 р.

    Оптимальний спосіб підтвердження — ксерокопія банківської карти і довідка з банку про залишок на прив’язаному до неї рахунку.
  6. Коли всі документи зібрані, дочекайтеся призначеного дня і віднесіть їх до консульства. Не забудьте також 35 євро готівкою для сплати в касу консульського збору.

    Після здачі документів прийдіть в призначений день у консульство за паспортом з готовою візою.