Як отримати візу до Швейцарії

Як отримати візу до Швейцарії

Для того щоб отримати візу до Швейцарії зверніться особисто до візового відділу. Якщо ви їсте на власному автомобілі, то у вас повинно бути міжнародне водійське посвідчення і його копія, копія свідоцтва про реєстрацію і «зелена карта».

Інструкція

  1. Заповніть анкету (підійде німецька, французька, англійська або італійська мова) і підпишіть її. Візьміть з собою паспорт, дія якого поширюється на термін більше трьох місяців з дня виїзду з Швейцарії.
  2. Приготуйте одну фотографію паспортного формату, фотографія повинна бути свіжою, без пошкоджень. Надайте копії ваших всіх діючих віз.
  3. Підготуйте документ, який підтверджує, що ви забронювали готель чи квартиру, а також внесли передоплату за надане вам тимчасово місце для проживання.
  4. Прикладіть довідку про заробітну плату, яку ви отримали за останні три місяці. Довідка має бути перекладена на державну мову Швейцарії (будь-який з них) або на англійську мову.
  5. Зніміть копію трудової книжки (першу і останню сторінку з вказаним місцем роботи).
  6. Ви повинні мати при собі виписку з банківського рахунку, що охоплює останні три місяці або дорожні чеки плюс їх копії в еквіваленті 100 швейцарських франків одній людині на добу. Можна використовувати інше підтвердження наявних в достатній кількості коштів, щоб прожити в Швейцарії.
  7. Зробіть передоплату за авіаквиток або візьміть роздруківку електронного квитка з встановленими датами туди і назад. Причому, потрібен і оригінал, і копія. Сплатіть квитанцію за візу.
  8. Гостьова віза видається на термін перебування до 90 днів. Умови отримання візи майже не відрізняються. Якщо ви в перший раз вирушаєте до Швейцарії, то заповніть Декларацію про фінансову відповідальність.
  9. Щоб отримати бізнес-візу до Швейцарії, ви повинні до названих вище документів додати оригінал листа-запрошення від представників фірми в Швейцарії. У запрошенні повинні чітко вказуватися ваше ім’я, прізвище, дата народження, мета і терміни поїздки, а також скільки разів ви в’їжджали до Швейцарії.

Зверніть увагу

Під час розгляду вашої заяви посольство Швейцарії має право попросити вас, щоб ви представили додаткові документи або запросити на співбесіду.