Як отримати візу іноземцю

Як отримати візу іноземцю

Росія — величезна і могутня країна, дуже приваблива для іноземних громадян. Як людина з-за кордону може отримати російську візу? Які документи знадобляться для її оформлення?

Інструкція

  1. Для отримання візи зверніться в російське консульство тієї країни, в якій ви зараз проживаєте, навіть у тому випадку, якщо ви не є її громадянином.
  2. Відповідно до того, яка мета вашого візиту Російської Федерації і скільки разів ви плануєте перетинати кордон, замовте потрібну вам візу. Вони бувають декількох видів: туристична — для тих, хто приїжджає в країну з метою відпочинку, ділова віза — виходить тими, хто вирушає у відрядження або на переговори, транзитна — видається в тому випадку, якщо ви проїжджаєте через країну, прямуючи в іншу державу. Також віза може бути багаторазовою, дворазової або одноразовою, в залежності від того, скільки разів ви будете в’їжджати в Росію.
  3. Отримайте запрошення до країни. Воно оформляється туристичною фірмою, якщо ви відправляєтеся до Росії за турпутівкою, компанією, яка запрошує вас як фахівця, друзями або родичами через УФМС, якщо ви просто їдете в гості. Якщо ви хочете отримати транзитний документ, буде необхідно пред’явити копію квитка та візу тієї країни, яка є метою вашої подорожі.
  4. Зберіть необхідну для отримання візи пакет документів, до якого входять: паспорт або його копія, 3 або 4 фотографії паспортного розміру, конверт зі зворотною адресою, заповнену анкету та квитанцію про проведену оплату консульського збору. У деяких випадках від вас можуть зажадати ще й страховку.
  5. Подайте документи в консульство і чекайте оформлення ваших паперів від двох до чотирьох днів.
  6. Після прибуття до Росії зареєструйте вашу візу протягом перших 72 годин (трьох робочих днів), інакше вам загрожує штраф до 50 доларів, а також можуть виникнути складності при виїзді з країни. Реєстрація проводиться запрошує компанією, готелем, в якій ви зупинилися або господарем приватної квартири, якщо ви там оселилися. Також, прибувши до Росії, іноземець повинен обов’язково оформити міграційну карту, в якій робиться відмітка про реєстрацію візи.