Як отримати візу на Кіпр

Як отримати візу на Кіпр

Російським громадянам необхідно отримати візу для того, щоб потрапити на Кіпр. Треба зауважити, що отримання її не так клопітно, як візи багатьох інших країн, і це часто стає визначальним при виборі місця для літнього відпочинку.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Фотографія 3,5 * 4,5 см;
- Довідка про доходи з місця роботи;
- Копія вашого паспорта.

Інструкція

  1. При зверненні до консульського відділу Республіки Кіпр за отриманням дозволу на в’їзд, вам необхідно заповнити анкету. Також не забудьте взяти з собою закордонний паспорт (стандартна вимога — термін його дії повинен бути не менше трьох місяців з останньої дати передбачуваного перебування на Кіпрі), дві кольорові фотографії розміром 3,5 * 4,5 см (обов’язково надрукована на фірмовому бланку, де вказана посада, стаж роботи в даній фірмі і розмір заробітної плати). Вас попросять пред’явити і довідку з місця роботи, а також копії всіх сторінок вашого російського паспорта.
  2. Треба сказати, що якщо у вас є діюча шенгенська багаторазова віза, і ви хоча б один раз в’їжджали по ній у країну, яка видала вам цю візу, то ви можете в’їжджати на територію Кіпру безперешкодно.
  3. Для тих мандрівників, які збираються перебувати не територію острова через аеропорти Пафосу і Ларнаки, існує можливість отримати візу за спрощеною схемою. Це так звана попередньо схвалена віза або про-віза. Для того щоб її отримати, потрібно заповнити он-лайн анкету на сайті посольства Кіпру в Москві. Вона автоматично відправляється візовим співробітникам, які протягом доби повинні перевірити, чи не перебуваєте ви в чорних списках.
  4. Після цього на вказану вами електронну адресу надсилається підтвердження дозвіл з унікальним номером. Вам необхідно буде його пред’явити на кордоні, після чого в ваш паспорт буде поставлена ​​відмітка. Для отримання цієї візи не потрібна особиста присутність в консульстві, необхідно буде лише надати відскановані копії підтверджуючих документів (бронь готелю на ваше ім’я, авіаквиток туди-назад).
  5. Якщо ви їдете на Кіпр в гості, вам необхідно, крім уже зазначених документів, прикласти до них копію запрошення від приватної особи, де повинні бути вказані його паспортні дані, терміни передбачуваного перебування та адреса місця проживання запрошує. Ця заява має бути завірене нотаріусом Кіпру або співробітником з консульства. Також потрібна копія паспорта запрошуючої сторони.

Зверніть увагу

Якщо у вашому паспорті є відмітки про відвідування Північного Кіпру, вам може бути відмовлено у видачі візи.

Корисні поради

Робиться віза від одного до п’яти днів, залежно від дат передбачуваного вильоту.