Як отримати візу в Іспанію

Як отримати візу в Іспанію

До Іспанії їдуть за сонцем, теплом, морем, вином, розвагами і великої культурною програмою. Барселона, Мадрид, Канари, Ібіца, Майорка, Тенеріфе … Для того, щоб потрапити до Іспанії, громадянам Росії потрібна віза.

Інструкція

  1. Отримати візу можна у візовому центрі Іспанії в Москві. Також є представництва в інших містах (ви можете дізнатися про них на офіційному сайті Посольства Іспанії).

    Для того, щоб отримати візу, потрібно дізнатися про список необхідних документів — найчастіше кожна країна вимагає один і той же список, але можуть бути незначні нюанси, про які краще знати заздалегідь.

    Отже, для отримання іспанської візи вам знадобляться:
  2. Заповнена анкета і 2 кольорові фотографії.

    Заповнити анкету можна, завантаживши анкету з перекладом на російську мову на сайті Посольства.

    Питання в анкеті труднощів не представляють, її можна легко заповнити.

    Фотографії можна зробити в будь-якому фотоательє — головне, щоб вони відповідали вимогам. На фотографії повинно бути добре видно обличчя, яке має займати більше 70% фотографії.
  3. Закордонний паспорт (термін дії повинен бути не менше 3 місяців після закінчення терміну дії запитуваної візи) і старі закордонні паспорти.

    Старий закордонний паспорт (якщо він є) буде потрібно для того, щоб підтвердити інформацію про раніше виданих візах.
  4. Медична страховка з покриттям не менше € 30 000, дійсна у всіх країнах Шенгена на весь період перебування в них.

    Медична страховка — це дуже важливий документ, і зробити її просто необхідно. По-перше, ви будете спокійні (якщо під час поїздки щось трапиться, вам нададуть необхідну допомогу безкоштовно), по-друге — це гарантія того, що ви будете в змозі самі про себе подбати, а країні не доведеться платити гроші за дороге лікування.

    Отримати страховку можна практично в будь-якій страховій компанії. Краще, звичайно, якщо вона буде досить відома — менше шансів «нарватися» на фірму-одноденку.
  5. Бронь авіаквитків туди і назад або підтвердження іншого способу поїздки.

    Для того, щоб видати вам візу, Посольство має переконатися в тому, що ви приїдете в країну і поїдете з неї у визначений термін. Для цього потрібно надати в Посольство копії авіа-або інших квитків.
  6. Довідка, що підтверджує місце роботи і довідка про зарплату з цього місця роботи.

    Довідка про роботу та зарплату — це не примха, а необхідність.

    У Посольстві повинні бути впевнені, що на батьківщині вас тримає хороша робота, яка дозволяє мати кошти, достатні для проживання в Іспанії.
  7. Крім того, у вас повинні бути гроші на банківському рахунку на випадок непередбачених ситуацій. Також виписка з рахунку допоможе довести, що ви маєте в своєму розпорядженні необхідну суму на поїздку і не будете нелегально працювати в країні.

    Також для підтвердження платоспроможності підійдуть тревел-чеки та довідки про обмін валюти.

    Зверніть увагу: Посольство Іспанії має бути впевнена в тому, що гроші ви міняєте саме для поїздки в країну. Тому робити це потрібно не раніше, ніж за три місяці до початку поїздки.

Корисні поради

Посольство Королівства Іспанії в Москві:

121069, Москва, вул. Б. Нікітська, 50 / 8.

Тел: 202-26-57, 202-21-80, 202-21-61, 916-54-00, 916-54-34

Факс: 291-91-71

Факс Відділу культури: 787-72-55

e-mail: embespru@mail.mae.es

Додаткові джерела