Як отримати візу в Корею


 

Якщо ви вирішили відвідати Південну Корею, вам знадобитися віза. На безвізовий в’їзд мають право ті туристи, які встигли побувати в країні не менше 4 раз за минулі два роки або не менше 10 раз в цілому. Безвізовий в’їзд припускає знаходження в Кореї не більше 30 днів. Якщо ви зібралися на острів Чеджудо, віза вам не знадобиться. Всі громадяни РФ мають право перебувати на острові без неї протягом 30 днів. Однак в’їзд на території інших областей країни в даному випадку буде заборонений.



Інструкція

  1. Насамперед, необхідно заповнити візову анкету. Вона повинна бути на англійській або корейській мові і підписана особисто заявником.


  2. Потім необхідно підготувати документи:
    - Закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 6 місяців на момент подачі документів в посольство;
    - Копію розвороту закордонного паспорта;
    - Копію використаного закордонного паспорта, якщо в ньому стоять візи Шенгенських країн, Японії, Австралії, Канади або США;
    - Недавно зроблену кольорову фотографію 3,5 Х 4,5 см на світлому фоні;
    - Бронь готелю або оригінал запрошення;
    - Проїзні квитки в обидва кінці;
    - Довідку від роботодавця із зазначенням посади, окладу і терміну роботи в даній компанії;
    - Програму перебування в країні, розписану по днях.


  3. Якщо ви їдете в країну на запрошення родичів, в ньому мають бути вказані необхідні відомості. Це особисті дані заявника, дата народження, номер паспорта та термін його дії, ступінь спорідненості, терміни і мета поїздки, місце проживання заявника під час перебування в країні. Крім того, необхідно додати копію посвідчення особи запрошує, довідку про сплату ним усіх податків за минулий рік, гарантійний лист від роботодавця і документи, що підтверджують родинні або родинні стосунки.


  4. Учням необхідно додати довідку з навчального закладу.

  5. Пенсіонерам — копію пенсійного посвідчення.

  6. Непрацюючим жінкам знадобиться копія свідоцтва про шлюб та спонсорську лист від чоловіка або копія свідоцтва про володіння нерухомістю, транспортним засобом або виписка з банківського рахунку.

  7. Якщо дитина подорожує з одним з батьків, знадобиться оригінал та копія нотаріально завіреної згоди від другого батька. Якщо дитина їде з супроводжуючими, нотаріально завірений дозвіл потрібно від обох батьків.



Зверніть увагу

Консульський збір за одноразову візу становить 30 доларів США. Сплатити його необхідно в доларах, в консульському відділі при подачі документів.

Оформлення візи займає від 3 до 7 днів.

Корисні поради

Якщо ви оформляєте візу самостійно, для її отримання вам потрібно зібрати необхідний пакет документів і віднести його до консульського відділу посольства Республіки Корея в Москві або в Генеральні консульства Санкт-Петербурга, Владивостока або Іркутська.