Як отримати візу в Литву

Як отримати візу в Литву

Отримання візи в Литву не представляє для росіян особливої ​​проблеми. Досить лише уважно поставитися до підготовки пакета документів. Литовська короткострокова віза є шенгенською і дає право переміщення по всіх країнах угоди. Але працівники консульства вимагають, щоб при оформленні візи до їхньої країни основною метою перебування була саме вона.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Внутрішній паспорт, свідоцтва про народження дітей;
- Фотографія;
- Заповнена та роздрукована візова анкета;
- Підтвердження мети поїздки;
- Страховий поліс;
- Дорожні чеки або виписка з банку;
- Копії квитків.

Інструкція

  1. До пакету документів на візи литовські дипломати підходять дуже вимогливо. Вам доведеться надати їм документальні підтвердження того, з якою метою ви їдете в країну, де збираєтеся зупинитися, коли і як повертатися і на що жити.
  2. Якщо ви забронювали в Литві готель або апартаменти, підтвердження броні одночасно послужить і обгрунтуванням мети поїздки. В інших випадках знадобиться додатковий документ, наприклад, запрошення приймаючої сторони (воно послужить і підтвердженням проживання) або лист від роботодавця і ін
  3. Литовське консульство вимагає від претендентів на візу також підтвердження фінансової спроможності. У цій якості приймаються дорожні чеки, які можна купити в будь-якому банку, або виписка з банківського рахунку не старше одного тижня.

    Підтверджується сума повинна бути не менше 40 євро на людину на кожен день запланованого перебування в країні. Наприклад, для вояжу на 10 днів — 400 євро для одного заявника і 800 для двох.
  4. Вимоги до страхового полісу стандартні для Шенгену: покриття не менше 30 тис. євро, дія по всій території угоди, дію протягом всього терміну поїздки. Додаткове обмеження: не приймаються поліси, заповнені від руки. Тільки роздруковані на принтері.
  5. Потрібно буде також надати копії квитків туди й назад і їх бронь.
  6. Вимоги до закордонного паспорту стандартні: не старше 10 років, дійсний не менше 3 місяців після передбачуваного повернення, не менше двох чистих сторінок.

    Додатково потрібно буде пред’явити внутрішній паспорт з відміткою про реєстрацію за місцем проживання або інший документ, що підтверджує реєстрацію, а дітям — свідоцтво про народження та його копію.
  7. Візову анкету можна скачати на сайті консульства. Або там же заповнити в електронному вигляді та роздрукувати.

    На сайті представлені також вимоги до фотографії.
  8. Консульський збір приймається касою консульства готівкою в євро (35 євро звичайна віза і 70 термінова), дуже бажано без здачі.

    Прийом ведеться без запису, в порядку живої черги в день звернення.

    Готова віза видається через 5 робочих днів, точну дату назвуть при прийомі документів.