Як отримати візу в Південну Корею

Як отримати візу в Південну Корею

Отримати візу до Південної Кореї можна самостійно або через акредитовану при Генеральному консульстві туристичну організацію. Туристична віза дозволяє перебувати на території країни строком до 15 днів.

Інструкція

  1. Зверніться до Генерального Консульства Республіки Корея, яка має повноваження видавати візи і надавати консульські послуги в вашому регіоні. У Консульстві вам видадуть підтвердження на отримання візи. Воно дійсно протягом трьох місяців з моменту видачі, за цей термін потрібно зібрати необхідні документи та надати їх до Консульства.
  2. Генеральне Консульство у Владивостоці приймає документи для оформлення візи від жителів Магаданської, Сахалінської, Камчатської і Амурської областей, Хабаровського і Приморського країв, Єврейської автономної області, Чукотського автономного округу.
  3. Громадяни Росії, які проживають в Іркутській, Кемеровській, Новосибірській, Омській, Томській областях, Забайкальському, Алтайському і Красноярському краях, Республіках Тува, Алтай, Бурятія, Хакасія, Саха (Якутія), подають заяву на видачу візи в Генеральне Консульство Республіки Корея в Іркутську.
  4. Мешканці Північно-Західного Федерального округу Росії повинні звертатися до Генерального Консульства в Санкт-Петербурзі. Громадяни Росії, які проживають в інших регіонах мають подавати заяву в Московському Генеральному Консульстві Республіки Корея.
  5. Заповніть заяву на отримання візи. Форму заяви у форматі PDF можна завантажити з офіційного сайту Посольства Республіки Корея. Пишіть в анкеті англійською мовою друкованими літерами. У самому верхньому рядку вкажіть номер підтвердження, який вам присвоїли у Консульстві. На відміну від заяв на отримання шенгенської візи, тут всього 35 питань.
  6. Зробіть фотографію розміром 3,5 х 4,5 см на світлому фоні, вона потрібна в одному екземплярі. Можна використовувати стару фотографію, головне, щоб вона була зроблена не раніше, ніж півроку тому. Приклейте фото в спеціальне віконце на анкеті.
  7. Переконайтеся, що ваш закордонний паспорт буде діяти ще як мінімум протягом трьох місяців з моменту закінчення передбачуваної поїздки. Зробіть копії всіх сторінок старого закордонного паспорта з візами в європейські країни, США, Австралію, Канаду і Японію.
  8. Сплатіть візовий збір. Для туристичної одноразової візи він становить 30 доларів США. Зробити це можна в Консульстві. Гроші приймаються тільки у валюті.
  9. Надайте документи в Генеральне Консульство. Крім анкети, паспорта і квитанції про оплату візового збору, можуть вимагатися за додатковим запитом підтвердження бронювання готелю, авіаквитки, довідка з місця роботи із зазначенням посади та заробітної плати. Термін виготовлення короткострокової візи становить до 7 робочих днів.