Як отримати візу в Португалію

Як отримати візу в Португалію

Португалія є країною-учасницею Шенгенської угоди. Тому для відвідування країни громадянам Російської Федерації потрібно діюча Шенгенська віза. Отримати її можна самостійно, звернувшись з необхідним пакетом документів до Консульського відділу Посольства Португалії в Москві.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт з терміном дії не менше 3 місяців з дня закінчення поїздки;
- Ксерокопія розвороту закордонного паспорта;
- Копія закордонного паспорта використаного (при наявності шенгенських віз);
- 3 кольорові фотографії 3 Х 4см;
- 2 візові анкети;
- Підтвердження броні готелю;
- Проїзні квитки в обидва кінці (оригінал або копія);
- Поліс медичного страхування, що діє на території Євросоюзу з покриттям не менше 30000 євро (оригінал і копія);
- Довідка від роботодавця;
- Підтвердження фінансової спроможності;
- Оплата консульського збору.

Інструкція

  1. Спочатку заповніть анкету в 2-х примірниках. Зробити це можна на комп’ютері, пройшовши за посиланням http://www.spomir.ru/download/files/anketa_16.pdf або роздрукувати та заповнити від руки друкованими літерами. Анкета повинна бути англійською, португальською або російською мовами (в цьому випадку, латинськими літерами). Після того, як анкети будуть готові, наклейте на них по одній фотографії, а третю прикладіть окремо, написавши на звороті ваше прізвище і номер закордонного паспорта.
  2. У підтвердженні готелю повинні бути вказані прізвища туристів, реквізити готелю і номер броні. Це може бути факс з готелю, що підтверджує передоплату або роздруківка з сайтів систем бронювання (на документі повинен бути логотип сайту).
  3. Якщо ви їдете на запрошення, в ньому повинні бути вказані терміни та мету поїздки, особисті дані і ксерокопія паспорта (або виду на проживання) запрошує, адресу, за якою ви будете проживати в період поїздки та гарантії того, що ви своєчасно повернетеся на батьківщину.
  4. Довідка з місця роботи повинна бути на фірмовому бланку організації, в ній повинні бути зазначені стаж, посада і оклад. Термін дії довідки не може перевищувати 30 днів з моменту видачі.
  5. Підтвердження фінансової спроможності може бути у вигляді довідки з банку, виписки з рахунку кредитної карти або дорожніх чеків. Вам знадобиться грошова сума з розрахунку 75 євро в перший день і 50 євро на кожний наступний день на людину.
  6. Якщо ви є індивідуальним підприємцем, прикладіть ксерокопію свідоцтва реєстрації ІП та оригінал довідки про взяття на облік в податковому органі.
  7. Пенсіонерам потрібно представити ксерокопію пенсійного посвідчення, спонсорський лист, довідку з місця роботи родича, що фінансує поїздку і ксерокопію заповнених сторінок російського паспорта. Непрацюючим громадянам необхідно докласти виписку з банку або спонсорську лист, довідку від роботодавця спонсора та ксерокопію російського паспорта (заповнені сторінки).
  8. Школярам і студентам знадобляться оригінал та копія свідоцтва про народження, довідка з навчального закладу, студентський квиток, спонсорський лист, довідка з місця роботи спонсора і ксерокопія сторінок внутрішнього паспорта з особистими даними.
  9. Дітям до основного пакету документів необхідно додати свідоцтво про народження (оригінал і копію), 2 анкети, підписані батьком.
  10. Якщо дитина їде з одним з батьків чи з третіми особами, необхідно додати оригінал нотаріального дозволу на виїзд від батька (батьків) та ксерокопію його (їх) внутрішнього паспорта. Якщо у батьків різні прізвища, потрібно оригінал та ксерокопія свідоцтва про шлюб. Якщо один з батьків відсутній, необхідна довідка з компетентних органів (поліції і т.д.)
  11. Документи подаються за попереднім записом за телефонами: (495) 783-66-23 та (495) 974-25-08. Дзвінок платний, вартість складає 80 рублів за хвилину. Мінімальна тривалість дзвінка — 2 хвилини. Дзвонити потрібно з домашнього телефону.

Зверніть увагу

Оригінал нотаріального доручення від батьків на виїзд дитини не повертається, тому, вам необхідно буде зробити її в 2 екземплярах!

Корисні поради

Документи повинні лежати в наступному порядку: