Як отримати візу в РФ

Як отримати візу в РФ

Для всіх іноземних громадян, які прибувають до Росії, обов’язкове оформлення візи. Це правило не поширюється тільки на мешканців країн СНД та країн, з якими Росія уклала договір про спрощення візового режиму. Як же оформити візу?

Вам знадобиться

- Запрошення на відвідування РФ;
- Національний паспорт;
- Страховка;
- 3 фотографії 3,5 * 4,5 см на світлому фоні.

Інструкція

  1. Зверніться в в російські консульства за кордоном. Тут можна оформити візу на підставі запрошення від юридичної або фізичної особи отриманого у Федеральній міграційній службі або Міністерстві закордонних справ. Візи до Росії бувають туристичні, ділові, робочі, студентські та приватні, а також одноразові, дворазові і багаторазові. Туристичні підходять, якщо ви плануєте провести в Росії не більше 1 місяця.
  2. Тип запрошення залежить від мети поїздки: туристичної або ділової. Туристичне запрошення може оформити організація, офіційно зареєстрована в МЗС, що має референс-номер та акредитацію в Паспортно-візовий управлінні ГУВС. Для отримання візи можна скористатися оригіналом запрошення або його факсового копією, на відміну від ділового запрошення, для оформлення візи за яким потрібен саме оригінал.
  3. Ділове запрошення видає організація, зареєстрована в Паспортно-візовий управлінні (ПВУ ГУВС). Оформити його можна через ПВУ, роздрукувавши бланк запрошення і представивши його в консульство РФ в країні отримання візи, або в Департаменті консульської служби МЗС РФ; В цьому випадку запрошення можна по телексу відправити у консульство, для отримання візи з пакетом документів можна буде просто повідомити номер справи.
  4. Оформлення ділового запрошення на термін від 1 до 3 місяців займе від 2 робочих днів, на 3-12 місяців — вже 15 календарних днів. Туристичне запрошення оформляється швидше — зазвичай за 1 день.
  5. Підготуйте документи. Крім запрошення, іноземним громадянам, які планують візит до Росії, будуть потрібні національний паспорт, страховка, 3 фотографії 3,5 * 4,5 см на світлому фоні.
  6. Не забудьте про реєстрацію візи: після перетину кордону вам буде необхідно протягом 3 днів, не рахуючи дати приїзду, зареєструвати російську візу в готелі, де ви зупинилися, або в організацію, яка видала вам запрошення.