Як отримати візу в Швецію

Як отримати візу в Швецію

Швеція входить до складу Шенгенської зони, тому для відвідування Швеції громадянам РФ потрібна наявність діючої шенгенської візи. Отримати візу можна самостійно, звернувшись до Посольства Швеції в Москві або в Візовий центр в Санкт-Петербурзі. Перед візитом до Посольства необхідно підготувати документи.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт, дійсний 3 місяці з дня закінчення поїздки;
- Ксерокопія розвороту закордонного паспорта;
- 2 кольорові фотографії (3,5 Х 4,5);
- Анкета, заповнена на шведському або англійською мовами;
- Заповнену додаток «Інформація про сім’ю». Додаток теж має бути заповнено на шведському або англійською мовами;
- Підтвердження броні готелю;
- Проїзні квитки;
- Довідка з місця роботи на фірмовому бланку з вказівкою посади, окладу і стажу;
- Підтвердження достатніх фінансових коштів з розрахунку 40 євро на людину в день;
- Медичний страховий поліс, дійсний на території Шенгенської зони з покриттям не менше 30000 євро, що включає репатріацію останків;
- Оплата консульського збору.

Інструкція

  1. Підготовку документів почніть з заповнення візової анкети. Бланк анкети можна знайти на сайті Посольства-http: / / www.migrationsverket.se/download/18.56e4f4801246221d25680001154/b … Після заповнення, не забудьте її підписати.
  2. Зберіть інші документи. Коли пакет документів буде укомплектований, можна буде звертатися за візою.
  3. Прийом заяв відбувається без попереднього запису в порядку живої черги. Подати документи ви можете з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 12:00.
  4. Якщо ви їдете на запрошення, до основних документів вам потрібно додати оригінал і копію запрошення, оригінал або копію виписки з реєстру обліку населення Швеції та ксерокопію паспорта запрошує (або документа, що дає право легально проживати в країні).
  5. Пенсіонерам потрібно представити копію пенсійного посвідчення.
  6. Школярам і студентам — довідку зі школи або інституту, спонсорський лист та копію розвороту внутрішнього паспорта особи, що фінансує поїздку.
  7. Якщо ви не працюєте, вам знадобиться виписка з банківського рахунку або спонсорський лист від того, хто оплачує поїздку, довідка з місця роботи спонсора або виписка з банку і ксерокопія розвороту його внутрішнього паспорта.
  8. На дітей до загального пакету документів необхідно додати окремо заповнену анкету, підписану батьком, і свідоцтво про народження (оригінал і копію).
  9. Якщо дитина їде з одним з батьків, знадобиться оригінал та копія нотаріально завіреної довіреності від другого батька. Якщо дитина їде у супроводі третіх осіб, буде потрібно оригінал і копія нотаріального доручення від обох батьків, копія розвороту внутрішнього паспорта довірителя та копія розвороту закордонного паспорта супроводжуючої особи.

Зверніть увагу

Термін розгляду документів — від 7 робочих днів. В екстрених випадках можливе отримання візи за 3 робочих дні.

Корисні поради

Заява на візу можна подавати не раніше ніж за 3 місяці до передбачуваної поїздки.