Як отримати візу в Таїланд

Як отримати візу в Таїланд

Таїланд — одна з найпопулярніших у російського туриста країн. Причин для цього немало. Дешевизна відпочинку, м’який клімат, океан, східна екзотика — все це приваблює мандрівників. До того ж, з 24 березня 2007 року, в’їзд в Таїланд для росіян став безвізовим. Однак існує кілька умов безперешкодного проходження митного контролю.

Інструкція

  1. Насамперед перевірте термін дії вашого закордонного паспорта. Він повинен становити не менше півроку з моменту в’їзду в Таїланд. Зовнішній вигляд паспорта повинен бути в повному порядку. Зверніть увагу, щоб не було брудних, пом’ятих, порваних сторінок. Це може поставити під сумнів вашу особистість і послужити причиною відмови у в’їзді на територію держави. Так само ви повинні пред’явити тайським митникам грошові кошти з розрахунку 500 доларів на людину і зворотний квиток. Якщо все гаразд — вам ставиться в’їзний штамп, і ви отримуєте право перебувати на території Таїланду до 30 днів.
  2. Якщо вам необхідно пробути в Таїланді більше місяця, візу, все-таки, доведеться отримати. Зробити це можна в консульстві цієї держави. Максимальний термін, на який росіянам видається туристична віза — 2 місяці. Плюс ви зможете продовжити її ще на місяць вже в Таїланді, в імміграційному офісі.
  3. Якщо ви плануєте провести в Таїланді більше трьох місяців, це теж можливо. Але тоді вам доведеться по закінченню терміну дії візи або в’їзного штампа, відправитися в одну з сусідніх держав — Камбоджу, Бірму, Малайзію чи В’єтнам. До речі, деякі з цих держав так само скасували візовий режим для росіян. Там ви знаходитесь деякий час, дивіться пам’ятки, і повертаєтеся в Тайське королівство. І на митниці вам ставлять заповітний штампик, який дозволяє пробути в державі ще 30 днів. Але часто практикувати таке не варто. Якщо співробітники митниці викриють вас у зловживанні безвізовим режимом, у в’їзді на територію країни вам мають право відмовити.
  4. На отримання річної не туристичної мультивізи можуть розраховувати:

    - Пенсіонери, які досягли віку 50 років, які мають на рахунку в тайському банку не менше 800 000 батт (близько 20000 доларів США);

    - Громадяни, які планують відкриття власної справи на території Тайського королівства;

    - Наші співвітчизники, які планують вивчати в Таїланді мови (англійська або тайський).

    Умови отримання цих віз необхідно уточнювати в консульстві королівства, так як вони мають властивість час від часу змінюватися.