Як отримати візу в турцию

Як отримати візу в турцию

У боротьбі за кожного нового туриста багато держав скасували візовий в’їзд для жителів Росії та країн СНД. Відноситься до цих державам і Туреччина. З 17 квітня 2011 отримувати візу в цю країну не потрібно.

Вам знадобиться

Закордонний паспорт, дійсний не менше 3-х місяців з дня закінчення поїздки.
Туристичний ваучер або зворотний квиток на літак.
Грошові кошти в обсязі не менше 300 доларів США.

Інструкція

  1. Влітку 2010 року, під час візиту до Стамбулу президента Д. Медведєва, було досягнуто угоду про взаємне скасування віз між Росією і Туреччиною. Пройшовши всі формальності, зміни вступили в силу 17 квітня 2011 року. Тепер туристам, які прибувають на відпочинок до Туреччини на строк не більше 30 днів, отримувати візу не потрібно.
  2. Для того щоб вам дозволили в’їзд в цю країну, вам необхідно мати:

     - Закордонний паспорт, що діє не менше 3-х місяців з дня закінчення поїздки;

     - Туристичний ваучер або зворотний квиток на літак;

     - Грошові кошти в обсязі не менше 300 доларів США.

     На ділі, крім закордонного паспорта, турецькі митники нічого не перевіряють. Але раптом саме вас попросять пред’явити необхідні документи і гроші? Якщо у вас їх не виявиться, у в’їзді мають повне право відмовити.
  3. Пробути без візи в Туреччині ви маєте права не більше 30 днів. Але протягом ще 180 днів ви можете в’їжджати і виїжджати з країни без помітки в паспорті. Головне, щоб загальний термін перебування в Туреччині склав не більше 90 днів.
  4. Якщо ви плануєте пробути там довше, то віза буде потрібно. Для її отримання вам потрібно звернутися до відділу у справах іноземців Управління безпеки Туреччини. Зробити це потрібно не пізніше 30-го дня перебування в цій країні. Дані установи відкриті на всіх популярних курортах — Бодрумі, Аланія, Антальї, Мармарисі і, звичайно ж, у столиці — Стамбулі.
  5. Щоб вам дали дозвіл на проживання в Туреччині строком до 3-х місяців вам необхідно принести:

     - Закордонний паспорт, термін дії якого більше 3-х місяців з дня закінчення терміну візи;

     - Довідка з банку про наявність достатніх коштів на рахунку, або документ про купівлю — продаж валюти;

     - Готельний ваучер або контракт на оренду / купівлю житла;

     - 4 кольорові фотографії формату 3х4.
  6. Співробітник управління безпеки попросить вас заповнити заяву і сплатити дозвіл на проживання (бл. 150 турецьких лір). Плата за саму послугу оформлення такого дозволу на 3 місяці становить 30 доларів США.

Зверніть увагу

При порушенні візового режиму і знаходженні в Туреччині понад дозволеного терміну передбачені штрафні санкції. Якщо затрималися менш ніж на 15 днів — близько 165 доларів США. Якщо на 16 днів і більше, то вам можуть заборонити в’їзд на територію цієї країни на термін від 1 року до 5 років.