Як отримати ВНЖ в Китаї


 

Фахівці з Росії, які отримали хорошу підготовку у вищих навчальних закладах, затребувані не тільки на батьківщині, а й за кордоном. Наприклад, в їх залученні зацікавлений Китай, активно розвиває свої технології. Але для довгого життя там необхідно отримати вид на проживання.


Вам знадобиться

— закордонний паспорт;
- Документи, що підтверджують мету вашого перебування в Китаї.

Інструкція

  1. Оформіть закордонний паспорт, якщо не зробили цього раніше. У Росії документи потрібно подавати до районного відділу ФМС. Виготовлення документа займає місяць. Якщо ж ви вже знаходитеся в Китаї, а термін дії паспорта закінчується менш ніж через шість місяців, вам потрібно буде отримати новий. Його оформленням займеться російське консульство.
        
  2. Отримайте візу для законного в’їзду в країну, якщо ви ще перебуваєте в Росії. Її тип залежить від того, навіщо ви їдете до Китаю. Є спеціальні візи для навчальних цілей, для роботи на території Китаю, для членів сімей китайських громадян, для власників нерухомості, розташованої в країні. Такі документи на в’їзд оформляються на рік з правом продовження. Для отримання візи зверніться до консульського відділу посольства Китаю в Москві, який знаходиться в будинку 6 по вулиці Дружби. Вам потрібно буде підтвердити мету своєї поїздки документально.
  3. Проживіть в Китаї, продовжуючи візу, протягом двох років. Після цього ви отримаєте право запросити дозвіл на проживання. Також у вас повинні бути підстави для оформлення цього документа. У вас повинен бути робочий контракт з китайською фірмою, бізнес у повній або частковій власності, родинні зв’язки з громадянином Китаю або ж нерухома власність вартістю не менше трьохсот тисяч юанів.
        
  4. Зверніться до органів внутрішніх справ за місцем проживання. Запитайте у них перелік документів для оформлення ВНЖ в залежності від вашої особистої чи професійної ситуації.
  5. Подайте документи на розгляд. При позитивному вирішенні питання вам видадуть посвідку на проживання на період від трьох до п’яти років, залежно від рішення влади. Після закінчення періоду дії першого тимчасового дозволу на проживання ви зможете запросити постійний, який дасть вам практично ті ж можливості, що і громадянам, крім права голосувати на виборах.