Як отримати запрошення в США

Як отримати запрошення в США

Вважається, що Сполучені штати відкриті для туристів і мігрантів, які відповідають певним критеріям (наприклад, за рівнем освіти та фінансовому становищу). Частково це так, однак, перед будь-яким відвідувачем Штатів неминуче постає «паперовий» питання, оформити візу аж ніяк непросто. Втім, дещо полегшити становище може запрошення в США.

Інструкція

  1. Якщо ви хочете отримати візу на запрошення, то вам необхідно буде надати і документи з боку Америки, якщо її ви вибрали метою своєї поїздки. До переліку входять запрошення або конкретне бізнес-запрошення (якщо ви виїжджаєте в США на роботу, копія паспорта або карту резидента США; обов’язкове надання спільних фотографій, як доказ вашого безпосереднього знайомства.
  2. Сама процедура отримання запрошення і візи по ньому проста і займає максимум півтори години. Але ви не уникнете нехай формального, але співбесіди в Посольстві або Консульстві, де вам можуть задавати питання, пов’язані з стороною, що запрошує і спрямовані на з’ясування достовірності ваших відомостей. Чи багато ви знаєте про тих, хто вас запрошує. Наприклад, такі питання:

    - Як ви пов’язані з стороною, що запрошує;

    - Хто саме вас запрошує і на яких умовах;

    - Про місце вашого фактичного проживання в США.
  3. Звичайно, строки звернення за візою ні багато, ні мало залежать від міждержавних відносин, від практики, яка склалася між країнами, від виду необхідного паспорта, цілей поїздки і т.п. А по прибуттю на місце, вам ще раз доведеться схожа процедура співбесіди, але вже з представником США. Питання схожі, і в принципі, вас не повинно здивувати, що задаватися вони будуть англійською мовою про мету візиту, про те, хто вас буде зустрічати, як довго ви плануєте залишатися і т.д.
  4. До речі, віза на запрошення саме в США — популярна віза, яку запитують в американському посольстві. І документи з запрошуючої сторони — обов’язковий елемент її оформлення. І якщо запрошують вас родичі, то прикладіть підтверджує родинні зв’язки документ. Тоді проблем з оформленням візи не буде.