Як переїхати в Росію на ПМЖ


 

Переїзд в Росію на ПМЖ можливий як на основі програми з надання сприяння співвітчизникам, так і незалежно від державних програм. Для цього необхідно звернутися в консульство РФ.



Вам знадобиться

Заява про надання виду на проживання, нотаріально завірений переклад паспорта на російську мову, копія паспорта, медичний висновок, копія довідки на ВІЛ, 1 матова кольорова фотографія 3х4.

Інструкція

  1. Для отримання посвідки на проживання і громадянства в Росії необхідно виконати ряд умов. Тривалість цієї процедури буде залежати від вашого походження і громадянства. Оцініть вашу життєву ситуацію. Якщо ви не є громадянином РФ і не можете претендувати на набуття громадянства в спрощеному порядку, то для перебування в Росії вам знадобиться оформити тимчасовий дозвіл на проживання, реєстрацію, дозвіл на роботу і міграційну карту. Це можна зробити ще до від’їзду через консульство Росії у вашій країні. Також, заяву можна подати в органи внутрішніх справ за місцем передбачуваного проживання після приїзду в РФ.
        
  2. Підготуйте комплект документів. Для отримання тимчасової реєстрації вам знадобиться міграційна карта та копія паспорта. Для отримання дозволу на роботу — міграційна карта з штампом перетину державного кордону, тимчасова реєстрація на 3 місяці, нотаріально завірений переклад паспорта на російську мову, 1 фотографія 3х4 кольорова матова і медичний висновок. Всі документи подаються в Управління федеральної міграційної служби за місцем проживання вже в РФ.
  3. По закінченню трьох років, дозвіл на тимчасове проживання продовжується. При наявності житла, вже через рік перебування в Росії за тимчасовим дозволом на проживання, можна отримати посвідку на проживання. В залежності від ряду умов наступний етап — отримання громадянства РФ може зайняти від 1 року до 5 років. Для колишніх співвітчизників — від 3 до 6 місяців.
  4. Перевірте, чи підходите ви під вимоги про надання громадянства РФ. Ознайомитися з вимогами можна на сайті або в приймальні ФМС. Наприклад, за посиланням
  5. Для отримання громадянства РФ необхідно підготувати наступні документи:
    - Паспорт,
    - Дозвіл на роботу в РФ,
    - Постійна або тимчасова реєстрація в РФ,
    - Документи, що підтверджують наявність житла в РФ,
    - Відомості про шлюб і дітей.
    Документи подаються у Федеральну міграційну службу Російської Федерації.

Корисні поради

Будь-який іноземець має право на придбання житла в РФ.