Як переїхати в Сингапур


 

«Бананово-лимонний» Сінгапур вже давно забув про свою славу прихистку піратів, злодіїв і наркоманів. Сьогодні це одне з найбезпечніших місць у світі. А сприятливі умови для ведення бізнесу, висока культура жителів і теплий клімат з кожним роком залучають все більше емігрантів. Є кілька доступних і легальних можливостей для переїзду в Сінгапур.


Інструкція

  1. Інвестуйте не менше одного мільйона сінгапурських доларів для початку нового бізнесу в Сінгапурі або для розширення вже існуючого, якщо такий є. Якщо у вас немає бажання або можливості вести свій бізнес, можна інвестувати від 1500000 сінгапурських доларів до фонду або траст, діяльність яких спрямована на розвиток економіки країни. Компанії для інвестицій повинні бути в обов’язковому порядку схвалені владою Сінгапуру. Після документального підтвердження інвестицій ви отримаєте вид на проживання.
  2. Подайте заяву на Employment Pass — дозвіл на роботу, якщо ви бажаєте працювати найманим працівником у місцевій компанії. Ваша спеціальність повинна входити в список професій, які вважаються необхідними в Сінгапурі на даний момент. Але успішний досвід підприємницької діяльності буде жирним плюсом. Якщо ви найманий топ-менеджер, то досвід управління великою компанією повинен становити не менше 10 років. Ваша підтверджена заробітна плата на колишньому місці роботи повинна бути менше 2500 доларів на місяць. (Один сінгапурський долар дорівнює приблизно 0,8 доларів США). Свою професійну кваліфікацію також доведеться підтвердити не тільки дипломом про вищу освіту, але і свідоцтвами про закінчення спеціальних курсів та тренінгів.
  3. Укладіть шлюб з громадянином Сінгапуру. Це не дасть вам право автоматично отримати статус резидента Сінгапуру. Але ви отримаєте можливість подати заяву на дозвіл на проживання. А після закінчення двох років перебування в країні, ви зможете просити і статус ПМЖ.
        

Зверніть увагу

Сінгапур не визнає подвійного громадянства. В країні існує закон, що забороняє володіти іншими громадянствами, крім сінгапурського.

Близькі родичі громадянина Сінгапуру можуть отримати громадянство. Для цього потрібно буде зробити внесок не менше 300 000 сінгапурських доларів в банк країни.

Діти, що народилися в Сінгапурі, автоматично стають громадянами.