Як переїхати до Австрії

Як переїхати до Австрії

Втома від життя, незатребуваність, пошуки незвіданого — це лише частина причин, які можуть змусити вас кинути все і поїхати на постійне проживання в Австрії. Для здійснення вашої мрії потрібно дотриматися лише кілька формальностей.

Інструкція

  1. Будьте готові до того, що ваші претензії на отримання постійного місця проживання в цій країні будуть розглядатися тільки після закінчення десятирічного терміну перебування в Австрії. До цього вам доведеться виконувати процедуру щорічного продовження посвідки на проживання. Більш того, цей час вам доведеться доводити, що ви гідні стати законним жителем Австрії. Однак після тридцяти років ви отримаєте паспорт без будь-яких умов.
  2. Зверніть увагу на ті умови, яким ви повинні задовольняти, щоб отримати паспорт громадянина Австрії: протягом десяти років вам необхідно уникати будь-яких проблем з законом, рівень володіння німецькою мовою має бути досить високого рівня, ви не повинні складатися в зв’язках з недружніми державами і повинні бути готові відмовитися від свого громадянства. Крім того, буде перевірений рівень вашого добробуту, соціальний статус, ставлення до Австрії, її культурам, традиціям, звичаям. Однак якщо ви є великим інвестором, вас не тільки не торкнуться проблеми з отриманням паспорта, вам навіть не доведеться вичікувати десять років для його отримання.
  3. Скористайтеся програмою робочих віз, щоб в’їхати на територію країни. Будьте уважні: кожна з них має свої особливості й обмеження. До таких варіантів відносяться сезонні роботи, робочі відрядження, співробітництво в громадських інтересах, а також отримання візи через роботи в строго певної компанії. Це досить ризикований варіант, тому що у випадку звільнення вам доведеться покинути Австрію.
  4. Зверніться до посольства Австрії в Москві, щоб отримати посвідку на проживання. Продовжувати його можна буде на території самої країни. Звичайно це не викликає ніяких труднощів. Зауважте, що якщо ви є ключовим управлінцем, вам вдасться з більшою простотою отримати посвідку на проживання, скориставшись спеціальною програмою, що забезпечує даний документ особам, призначеним на відповідну посаду в Австрійську компанію за умови, що заробітна плата становить не менше 2,500 EUR.