Як переїхати до Болгарії

Як переїхати до Болгарії

Болгарія — одна з небагатьох країн, пакет документів для переїзду до якої мінімальний. Але щоб стати повноправним громадянином цієї країни, доведеться докласти чимало часу і зусиль, взявши до уваги всі нюанси.

Інструкція

  1. Вид на проживання (ВНЖ), а в подальшому статус ПМЖ (візу довгострокового чи постійного перебування в Болгарії) можна отримати на наступних умовах:

    1.Открить представництво своєї компанії (ТОВ) в Болгарії, заплативши від € 3000 до € 5000. Проте через 5 років доведеться тримати чималий статутний капітал у Росії, платити податки в казну обох країн.

    2.Забезпечити роботою мінімум десять громадян Болгарії, відкривши свою фірму. Для цього необхідно вивчити специфіку болгарського ринку, щоб зацікавити можливих працівників і не викликати зайвих підозр у наглядових органів.

    3.Інвестіровать в економіку Болгарії не менше € 500.000, що автоматично гарантує отримання візи постійного перебування (ПМЖ). Мінус очевидний.

    4.Получіть диплом в одному з болгарських вузів. У Болгарії навчання, як і в Росії, триває 5 років і для іноземців коштує дорого. І хоча після його закінчення буде нараховано трудовий стаж в 2,5 років і (при дотриманні умов невиїзду) право на отримання статусу ПМЖ, про подальше працевлаштування доведеться піклуватися самому.

    5.Іметь достатньо коштів для безбідного життя. Ця програма розрахована тільки на пенсіонерів.
  2. Отримати візу довгострокового перебування в Болгарії (за умови дотримання закону про іноземців) можна через 5 років в якому болгарському консульстві (віза «D»). Через 5 років перебування в статусі ПМЖ оформляється громадянство Болгарії.
  3. Надалі протягом 5 років до отримання візи «D» (довгострокового перебування) вид на проживання доведеться щорічно продовжувати. Залишати Болгарію при цьому дозволяється не більше ніж на 183 дні на рік (півроку) і не більше ніж на 10 місяців за всі 5 років.
  4. Знання болгарської мови і неодноразове відвідування Болгарії в якості туриста полегшать отримання виду на проживання.