Як переїхати в Домінікану

Як переїхати в Домінікану

У Домініканську Республіку прагнуть люди з усіх куточків земної кулі. Сприятливий клімат, невеликі витрати на проживання роблять цю країну дуже привабливою для туристів та іммігрантів. Економіка Домінікани тільки розвивається, тому для охочих знайти роботу або відкрити свій бізнес тут існує безліч можливостей.

Інструкція

  1. Отримайте тимчасовий вид на проживання в Домінікані. Зробити це ви зможете, ставши власником нерухомості в цій країні. Нерухомість може бути житловий, і повинна коштувати не менше суми, визначеної законодавством Домініканської республіки.
  2. Якщо ви не володієте достатньою сумою для придбання нерухомості, зберіть необхідні документи для отримання посвідки на проживання і виїжджайте в Домінікану. В’їзд в цю країну для громадян Росії встановлений безвізовий. Вид на проживання вам нададуть за короткий термін при наявності свідоцтва про народження, закордонного паспорта, свідоцтва про шлюб (розлучення, зміну прізвища) і після здачі аналізів в медичному центрі Міністерства Імміграції.
  3. Здавати і отримувати документи в Міністерстві Імміграції ви повинні будете особисто. Термін оформлення тимчасової резиденції — півроку. Видається тимчасовий дозвіл на проживання на 2 роки. З цією резиденцією ви отримуєте всі пільги громадянина Домінікани і зможете працювати.
  4. Оформіть постійний вид на проживання. Якщо ви є власником нерухомості в Домінікані, ви можете подати документи на отримання постійного виду на проживання вже через 6 місяців після отримання тимчасового.
  5. Якщо нерухомості у вас немає, ви маєте право подати документи на отримання постійного виду на проживання тільки через 9 місяців дії тимчасової резиденції. Паспорт вам почнуть оформляти після закінчення року з моменту отримання посвідки на проживання. Термін оформлення паспорта — рік.
  6. Через рік після отримання постійного виду на проживання почніть оформляти громадянство Домініканської республіки. Термін оформлення громадянства також рік.

Корисні поради

Якщо ви купите нерухомість в Домініканській республіці, отримувати статус резидента і далі громадянство вам необов’язково. Однак, маючи ці статуси, ви будете платити менше податків, а також мати можливість відкрити свій бізнес або влаштуватися на роботу.