Як переїхати в германію

Як переїхати в германію

Переїзд на постійне місце проживання (ПМП) в різні країни Європи — ідея, цікава досить великому колу людей. Однією з найбільш «популярних» країн у росіян вважається Німеччина. Потрапити туди нелегко, але можна — в трьох ситуаціях. Це переїзд по робочій візі, приналежність до етнічних німців чи євреїв.

Інструкція

  1. Переїзд до Німеччини по робочій візі — досить складний процес. Складність його пов’язана з тим, що іноземцю нелегко знайти роботу в Німеччині. Кожна компанія, беручи на роботу людину не з Єврозони, зобов’язана довести, що на необхідну позицію немає підходящих кандидатур з числа німців або інших громадян Євросоюзу. Розгляд можливості найму на роботу іноземця може займати до півроку. Як правило, унікальний фахівець цілком може знайти роботу в Німеччині, але для рядових співробітників це майже неможливо, особливо якщо у них немає ні вищої освіти, ні великого досвіду роботи.
  2. Отримання робочої візи починається з укладення договору про оренду з роботодавцем. Роботу в Німеччині можна шукати самостійно, через сайти німецьких компаній або біржі праці, крім того, це можна робити через фірми, які спеціалізуються на пошуку співробітників для роботи в Європі. Потім необхідно звернутися в посольство Німеччини та отримати національну візу. Уже на місці потрібно звернутися до місцевого установа у справах іноземців та пред’явити візу і договір про найм з метою отримання посвідки на проживання. Його дадуть на термін, на який укладено договір, а якщо договір безстроковий, то на два роки. Потім термін буде продовжуватися далі, і по закінченні 5 років можна буде запросити ПМЖ.
  3. У будь-який момент до Німеччини можуть переїхати етнічні німці — як «пізні переселенці». Їм достатньо довести, що як мінімум один з батьків є німцем. Доказом буде графа «національність» в радянському паспорті або будь-який інший офіційний документ, в якому вказана національність. Потрібно звернутися в посольство, заповнити анкету і за підсумками її розгляду отримати дозвіл на ПМЖ з перспективою отримання німецького громадянства. Але такі анкети розглядаються довго, до 5 років.
  4. Євреї також можуть переїхати до Німеччини на ПМЖ, але з 2005 року процедура переїзду ускладнилася. Німецьке посольство може зажадати не тільки документи, що підтверджують національність, а й інші документальні докази єврейства бажає переїхати і його батьків, старі фотографії, виписки з книг в синагогах і т.д. Спочатку може бути видано тільки дозвіл на проживання на три роки. У кожному разі для переїзду до Німеччини важливо знати німецьку мову хоча б на базовому рівні і не мати кримінального минулого.