Як переїхати в сша

Як переїхати в сша

Давно минули ті часи, коли в Америку, або Новий світ, як називали країну європейці, прагнули лише злочинці та шукачі пригод. Ось вже багато десятиліть Сполучені Штати Америки є однією з найпривабливіших територій для іммігрантів. Однак, хоч США і називають «країною рівних можливостей» і «плавильним казаном», опинитися в цьому казані і скористатися тими можливостями дуже непросто. Враховуючи невичерпний наплив охочих переїхати на ПМЖ, влада США обмежили в’їзд, встановивши жорсткі критерії відбору. Тим не менш, ви можете спробувати щастя, щоб отримати жадану грінкарту — пропуск в Північну Америку.

Інструкція

  1. Якщо ви хочете переїхати до Америки, але у вас немає там родичів або вагомого приводу проживати в цій країні, можна спробувати зіграти в лотерею. Протягом двох десятиліть уряд Сполучених штатів надає можливість отримати грінкарту (вид на проживання в Америці) шляхом лотереї. Для цього потрібно заповнити заявку на офіційному сайті лотереї — http://dvlottery.state.gov. Врахуйте, що набір заявок йде на два роки вперед. Для того, щоб стати учасником лотереї, потрібно мати закінчену шкільна освіта і прикласти до електронної анкети відскановані кольорові фотографії всіх членів вашої родини, які претендують на переїзд в США. Діти старше 21 років повинні заповнювати заявку окремо від вас.
  2. Легально переїхати в США і отримати статус резидента можна, якщо в Штатах живуть ваші батьки, брати-сестри і (або) чоловік. Для цього ваш родич повинен бути громадянином або постійним резидентом США, щоб оформити вам спонсорство. Також йому необхідно надати документи, що підтверджують його матеріальне становище. Оскільки за законом у разі необхідності родичу доведеться забезпечити вам фінансову підтримку в розмірі 125% від допомоги по рівню бідності. Якщо ваш родич підходить під всі критерії, а також може підтвердити документально ваше з ним спорідненість, йому потрібно написати петицію до Служби імміграції та натуралізації за місцем проживання.
  3. Переїхати в США можна і по робочій візі. При цьому ви не будете вважатися іммігрантом, і термін вашого проживання у США завершиться максимум через шість років. Для того, щоб отримати робочу візу, потрібно мати як мінімум ступінь бакалавра (закінчити вищий навчальний заклад), досвід роботи за фахом і ліцензію. А головне — запрошення від роботодавця із США. Також перед тим, як подати петицію про отримання трудової візи, необхідно пройти атестацію на профпридатність.
  4. Віза нареченої дає право залишитися в Штатах в якості дружини громадянина США. За умови, якщо протягом 90 днів з дня в’їзду на територію Штатів в якості нареченої ви укладете з нареченим законний шлюб. Для того щоб отримати візу нареченої, вашому нареченому потрібно буде писати петицію до Служби імміграції та натуралізації, і додавати до неї документальні докази вашої зв’язку (фотографії, листи, квитки з поїздок один до одного). Потім ви обидва будете запрошені на інтерв’ю. Нареченій належить пройти медогляд на предмет виявлення СНІДу, туберкульозу, раку і вагітності. А нареченому — довести, що він може виступати спонсором і має накопичення в банку, або дохід в 14 тисяч доларів.

Зверніть увагу

Заявка на участь в лотереї з отримання грінкарти подається безкоштовно. Якщо на якомусь сайті або в агентстві з вас вимагають за неї гроші, значить, ви натрапили на шахраїв.

Корисні поради

Якщо ви їдете по трудовій візі, разом з вами в США можуть переїхати чоловік (дружина) і діти до 21 року. Але права на роботу в Штатах у них не буде.