Як переїхати жити до Америки

Як переїхати жити до Америки

Америка — країна мрій. Потік іммігрантів у США не зменшується. Навпаки, охочих покинути нашу країну стільки, що і наш уряд замислилася. Америка майже не має корінного населення. Тому охоче приймає у себе людей всіх національностей, які бажають жити, працювати в країні і головне — дотримуватися її законів.

Інструкція

  1. В’їхати до Америки, як і в будь-яку іншу країну, можна маючи в наявності візу. Візи бувають різні, наприклад,

    - Студентська — для учнів в американських навчальних закладах іноземців. Вона дає право на навчання, в’їзд-виїзд, а також можливість працювати в межах студентського містечка не більше 20 годин на тиждень.
  2. Робоча віза дається фахівцям, затребуваним в американській економіці, науці або промисловості. Вона дозволяє працювати, жити, платити податки. Але от члени сім’ї не будуть мати права на роботу.
  3. Сімейна віза — дається членам сім’ї американського громадянина. Цю візу можна отримати, одружившись (вийшовши заміж) на американці. Правда, доведеться довгий час доводити, що це любов, а не тверезий розрахунок і не бажання отримати посвідку на постійне місце проживання.
  4. Віза інвестора дається іноземцям, що побажали вкласти в економіку Америки не менш 500000 доларів. Це дає право на отримання виду на проживання, правда, успіх бізнесу не гарантований.
  5. Лотерея грінкарти з можливістю отримання посвідки на проживання — віза дається тим, хто виграв лотерею, проведену в Америці щорічно з метою залучення іммігрантів з різних країн. Правда, останнім часом Америка змушена скоротити число лотереї Грін карти до 7% квоти на кожну країну.

    Крім цих віз бувають ще гостьові візи і візи для ділових поїздок.
  6. Щоб отримати необхідну візу треба, по-перше, записатися на співбесіду в американському посольстві, по-друге, зібрати і оформити всі документи англійською мовою без помилок, по-третє, успішно пройти сама співбесіда. Людей, що здалися на співбесіді неблагонадійними, в Америку не пустять.
  7. Але отримання візи — це ще не вид на проживання. При приїзді до Америки вам доведеться шукати роботу, житло і подавати документи в американську адміністрацію з проханням посвідки на постійне місце проживання. Цей процес може затягнутися до 5-10 років. Законослухняні американці будуть скрупульозно вивчати ваші документи і прикидати вашу користь для американських цілей.
  8. Крім описаних вище прийомів, ви можете спробувати отримати статус біженця. Але в цьому випадку ви повинні будете довести, що вас на батьківщині переслідують, вашого життя загрожує небезпека.