Як переїхати жити до Італії

Як переїхати жити до Італії

Якщо ви хочете переїхати до Італії на постійне місце проживання, зробити це можна, скориставшись одним із способів імміграції. Вивчіть можливі варіанти переїзду. Майте на увазі, що влада країни вітають в’їзд законослухняних іноземців, здатних працювати і платити податки.

Вам знадобиться

- Підібрати оптимальний варіант переїзду;
- Приїхати до Італії;
- Подати запит на отримання виду на проживання.

Інструкція

  1. Переїхати в Італію можна, уклавши трудовий договір з місцевим працедавцем, відкривши власну компанію, зайнявшись приватним підприємництвом, вступивши до навчального закладу або ставши дружиною / чоловіком громадянина країни. Є ще один варіант легальної імміграції, передбачений для забезпечених людей. Він називається «вибране місце проживання».
  2. Закони Італії дозволяють іноземним фахівцям працювати в країні. У деяких областях Італії відчувається нестача некваліфікованих робітників. Знайдіть роботу і укладіть договір з роботодавцем. На цій підставі отримаєте робочу візу і вирушайте до Італії. Подовжуйте візу, і через деякий час отримаєте вид на проживання.
  3. Якщо ви хочете розпочати власний бізнес в Італії, підготуйте необхідні документи та отримайте бізнес-візу. Зареєструйте юридична особа (ТОВ, ЗАТ і т.д.), відкрийте рахунок у місцевому банку і внесіть гроші в статутний капітал. Орендуйте квартиру або придбайте власне житло. Через 6 місяців ви зможете отримати ПМЖ.
  4. Якщо ви збираєтеся займатися приватним підприємництвом, оформіть індивідуальну трудову діяльність, виберіть банк для відкриття в ньому рахунку, орендуйте житло і почніть збирати документи для отримання ПМЖ.
  5. Виберіть навчальний заклад, відправте свої документи і дочекайтеся відповіді. При позитивному результаті отримаєте візу і вирушайте на навчання. Майте на увазі, що крім навчання, ви зможете легально працювати до 20 годин на тиждень. Продовжіть дозвіл на проживання в країні та отримайте дозвіл на проживання.
  6. Якщо ви одружилися з громадянином / громадянкою Італії, ви безперешкодно отримаєте вид на проживання. За законами країни, іноземці, що отримали посвідку на проживання і мають житло і джерело доходу, можуть перевезти неповнолітніх дітей і батьків, які перебувають на утриманні.
  7. Для того щоб отримати візу обраного місця проживання, придбайте нерухомість в Італії. Факт придбання нерухомості не є приводом для звернення за дозволом на проживання. Однак якщо до документів на володіння нерухомістю ви зможете представити доказ того, що у вас не було проблем із законом, виписку з банківського рахунку про наявність фінансових засобів, підтвердження доходу більше 9000 євро на кожного члена сім’ї, медичний страховий поліс та інші папери, ви отримаєте даний типу візи. Вирушайте в Італію і на підставі даного пакета документів подайте запит на оформлення виду на проживання.