Як переїхати жити в Чехію

Як переїхати жити в Чехію

Буває, що після захоплюючої подорожі людина настільки вражений, що хоче якнайшвидше переїхати в вподобану країну. Іноді нестабільний ринок праці змушує задуматися про еміграцію. Якими б не були ваші мотиви, варто мати на увазі, що Чехія — це країна, в якій найпростіше отримати посвідку на проживання.

Інструкція

  1. У Чехії не існує певної програми еміграції. Проте законодавство цієї країни передбачає вільне проживання іноземних громадян, які мають там бізнес. Тому виходом для людей, які хочуть переїхати до Чехії є реєстрація власної фірми в цій країні. Хоча це і не має на увазі негайного отримання громадянства, але дозволяє відкрити довгострокову візу. Через рік засновники фірми можуть отримати можливість вільно переміщатися по країнах шенгенської зони. А через кілька років з’являється вид на проживання.
  2. Щоб зареєструвати в Чехії власний бізнес вам необхідно запросити звідти довідку про свою несудимість. Таку ж довідку необхідно отримати в країні, громадянином якої ви є.
  3. Знайдіть у Чехії офіс, або домовтеся про отримання юридичної адреси. Зробити це можна за допомогою сайтів, що пропонують покупку або оренду офісних приміщень. Далі необхідно зареєструватися в єдиному реєстрі чеських організацій і домогтися присвоєння кадастрового номера для вашої фірми. Якщо ви придбаєте нерухомість у Чеської республіки, то адреса реєстрації цілком може стати юридичною. Однак, якщо буде проводитися перевірка, вам потрібно буде підтвердити, що ви використовуєте свою житлову площу як офісу.
  4. Після завершення цих процедур відправляйтеся до нотаріуса і підписуйте статут вашої фірми, де повинні будуть прописані всі засновники і директор. Після підписання документа необхідно звернутися в банк, завести рахунок для вашої організації і внести суму вашого капіталу. Після цього ви повинні звернутися до державної чеську організацію, яка внесе вас в торговий реєстр. Тепер, коли ваша фірма зареєстрована, потрібно стати на облік у податкову і чекати відповіді. Рішення приймається протягом 2 тижнів. Відповідь прийде на ваш новий юридичну адресу.
  5. Після підтвердження реєстрації вашої фірми, звертайтеся в посольство на отримання довгострокової візи. На неї мають право всі засновники, прописані в статуті підприємства. Неповнолітні діти цих осіб отримають візи автоматично. Тепер ви можете вести свій бізнес у Чехії і чекати отримання посвідки на проживання.

Зверніть увагу

Юридична адреса обов’язково повинен мати вивіску, або табличку з найменуванням вашої фірми.