Як переїхати жити в Канаду

Як переїхати жити в Канаду

Канада продовжує залишатися однією з найбільш популярних і привабливих країн для імміграції громадян з усього СНД. Переїхати жити в Канаду і отримати статус постійного резидента можливо по декількох категоріях.

Вам знадобиться

- Паспорт;
- Свідоцтво про народження;
- Диплом про освіту;
- Документи, що підтверджують досвід роботи;
- Результати іспиту з англійської або французької мови;
- Фінансові документи (виписка з банку, документи про наявність нерухомості тощо)
- Медичний висновок.

Інструкція

  1. Програма професійної імміграції «Кваліфікований спеціаліст» — найпоширеніша. Вона дозволяє кваліфікованим працівникам отримати статус резидента Канади при наявності професії, яка затребувана в країні. Список таких професій можна знайти на офіційному сайті Посольства Канади. Для імміграції по цій програмі здайте іспит на знання однієї з офіційних мов країни — англійської чи французької. Заповніть анкету імміграційну і наберіть необхідну кількість балів. Бали нараховуються за багатьма параметрами: освіта, вік, професія, дані членів сім’ї і т.д.
  2. Сімейна програма — для тих, у кого члени сім’ї є громадянами або резидентами Канади. Оформіть офіційне запрошення від родичів, заручитеся їх бажанням підтримувати вас фінансово на території країни.
  3. Бізнес-імміграція можлива для тих фахівців, хто вже веде власний бізнес, а також має постійний фінансовий дохід (фахівці, що працюють за запрошенням, інвестори, підприємці). Підготуйте фінансові документи, що підтверджують ваш дохід. Проконсультуйтеся з юристом, в яку сферу вам найкраще вкласти гроші в Канаді, якщо ви — інвестор.
  4. Провінційні програми (імміграція в певні провінції) мають деякі відмінності за кількістю необхідних балів, наприклад, щоб в’їхати в провінцію Манітоба вам необхідно набрати 55 балів, в Онтаріо — 65. А для імміграції до франкомовній частині Канади, провінцію Квебек, вам достатньо володіти тільки французькою мовою. З’ясуйте, чи відповідаєте ви вимогам програми цих або інших провінцій.
  5. Після того як ви вибрали відповідну категорію, заповніть анкети і підготуйте необхідні документи. Тепер всі документи вам необхідно здати в Посольство Канади. На офіційному сайті Посольства ви можете знайти інформацію по правильному заповненню анкет і калькуляції балів, а також перелік необхідних документів.
  6. Після запрошення на інтерв’ю, очікувати якого вам доведеться не більше одного року, вам потрібно буде пройти медичний огляд стану вашого здоров’я та членів сім’ї. Цей процес займе ще кілька місяців.

Корисні поради

Незважаючи на відносну ясність критеріїв і доступність необхідної інформації, пройти самостійно всі етапи імміграційної процедури досить непросто. При виникненні питань зверніться до кваліфікованих фахівців.