Як переїхати жити в росію

Як переїхати жити в росію

Російська Федерація є привабливою країною для мешканців ближнього зарубіжжя. Багато хто з жителів СНД мріють про отримання офіційного місця проживання та працевлаштування в Росії. Для тих, хто планує найближчим часом переїзд до Росії на постійне місце проживання, рекомендується заздалегідь ознайомитися з усіма нюансами супутніх юридичних процедур.

Інструкція

  1. Отримайте вид на проживання в Російській Федерації. Вид на проживання необхідний іноземцям, які проживають в країні більше року. Видається він на 5 років, однак, отримання його — не такий вже легкий процес.

    Можна скористатися послугами юридичних контор, а можна самому зібрати всі необхідні документи, які індивідуальні для кожної країни.

    Для громадян Білорусі, Казахстану та Киргизстану отримання виду на проживання полегшується. Необхідно отримати в своїй країні штамп про виїзд до Росії на постійне місце проживання та листок вибуття. Однак тут варто зазначити, що такий варіант підходить лише для тих, хто народився на території Росії або має прямих родичів (мама, тато, сестра, брат, чоловік, дружина), громадян Російської Федерації.
  2. Отримуйте громадянство Російської Федерації. Основний критерій для отримання російського громадянства — офіційне проживання на території країни протягом 5 років. Якщо ви попередньо отримували дозвіл на проживання і прожили ці 5 років на території Росії, можете сміливо подавати документи на отримання громадянства РФ. Рішення буде ухвалено протягом одного року з моменту подачі всіх правильно оформлених документів у ФМС.

    Термін проживання на території Російської Федерації для отримання громадянства може бути знижений до 1 року або взагалі знятий — для окремої категорії іноземців, встановлених статтею 13 федерального закону.
  3. Скористайтеся отриманням громадянства в спрощеному порядку. Цілком, можливо, що ви маєте право на отримання російського громадянства за спрощеною схемою. Полягає вона в тому, що вам не треба попередньо проживати в країні 5 років і термін розгляду заявки зменшується до 6 місяців.

    Отримання у спрощеному порядку діє для тих, хто має батька — громадянина РФ, який постійно проживає на території країни; суб’єкти, які проживали в країнах колишнього СРСР і не отримали там громадянство; а також ті, хто отримав в Росії середню або вищу професійну освіту.

    Крім того, у спрощеному порядку отримують громадянство особи, які мають дитину — громадянина РФ або чоловіка — громадянина РФ, за умови, що в шлюбі прожили не менше 3 років.