Як підключитися до робочої групи

Як підключитися до робочої групи

Робоча група створюється операційною системою Windows автоматично в процесі установки мережі, дозволяючи користувачеві підключитися до вже існуючої робочої групи в мережі або створити нову. Виконання цієї операції не вимагає спеціалізованих комп’ютерних знань і здійснюється стандартними інструментами OS.

Вам знадобиться

- Windows Vista;
- Windows 7.

Інструкція

  1. Натисніть кнопку «Пуск» для виклику головного меню системи і перейдіть в пункт «Панель управління» для ініціації процесу приєднання до робочої групи.
  2. Вкажіть пункт «Система й обслуговування» і розкрийте посилання SYSTEM.
  3. Виконайте клік миші на поле «Змінити параметри» у розділі «Ім’я комп’ютера, домен і параметри робочої групи» і введіть пароль адміністратора комп’ютера в соответствуюшей полі вікна підтвердження.
  4. Виберіть вкладку «Ім’я комп’ютера» в діалоговому вікні та натисніть кнопку «Змінити».
  5. Вкажіть параметр «Робочої групи» в розділі «Входить до групи» і введіть ім’я вибраної робочої групи для підключення до вже існуючої робочої групи або введіть бажане ім’я нової групи для виконання створення нової робочої групи.
  6. Натисніть кнопку OK для застосування вибраних змін.
  7. Вкажіть пункт «Мережа та інтернет» в інструменті «Панель управління» для використання альтернативного методу підключення до робочої групи в операційній системі Windows.
  8. Розкрийте посилання «Підключитися до мережі» та перейдіть до розділу «Загальний доступ і мережне оточення» в головному вікні «Центр управління мережевим і загальним доступом».
  9. Натисніть кнопку «Змінити параметри» у розділі «Робоча група» і перейдіть на вкладку «Ім’я комп’ютера» в діалоговому вікні «Властивості системи».
  10. Натисніть кнопку «Змінити» і введіть бажане ім’я в поле «Ім’я комп’ютера» в наступному діалоговому вікні.
  11. Вкажіть ім’я вибраної робочої групи для підключення до вже існуючої групи або введіть потрібне ім’я в поле «Робоча група» для створення нової робочої групи.
  12. Натисніть кнопку OK для підтвердження виконання команди і виконайте перезавантаження комп’ютера для застосування вибраних змін.

Корисні поради

Пам’ятайте, що при підключенні до робочої групи відбувається видалення існувала облікового запису комп’ютера в домені.