Як покинути Росію

Як покинути Росію

До цих пір сотні тисяч росіян щороку залишають свою країну, прагнучи до кращого життя за кордоном. З урахуванням правових норм, прийнятих в нашій державі, зробити це нескладно. Набагато більше вимог пред’являють приймаючі країни.

Інструкція

  1. Пройдіть тестування на знання мови тієї країни, куди ви збираєтеся переїхати на ПМЖ. Для еміграції в країни ЄЕС і США потрібні і позитивні результати співбесіди з країнознавства.
  2. Зробіть попередній запит в посольство (консульство) цієї країни. У запиті вкажіть причини вашого рішення залишити Росію.
  3. У разі отримання позитивної відповіді з посольства (консульства), починайте збирати всі необхідні документи.
  4. Зверніться до податкової служби для отримання декларації про доходи за останні 3-5 років (залежно від вимог країни вибуття).
  5. Зверніться до місцевої паспортно-візову службу (якщо у вашому місті є представництво країни, куди ви збираєтеся переїхати) і подайте анкету-заяву на отримання імміграційної візи. До анкети додайте наступні документи (можна завірені копії всіх документів, крім атестаційного листа з результатами тестування з мови):

    - Паспорт Росії і закордонний паспорт;

    - Свідоцтво про шлюб (у разі зареєстрованих відносин з іноземцем або за умови, що ви маєте на руках ще й згода від свого чоловіка (дружини) на еміграцію в іншу країну);

    - Трудовий договір, укладений з роботодавцем цієї країни або його офіційним представником в Росії;

    - Свідоцтво про народження та свідоцтва про народження ваших батьків (якщо ви їдете на ПМЖ за національною програмою іншої країни, наприклад, Німеччини чи Ізраїлю);

    - Атестаційний лист з результатами тесту на знання мови (оригінал).

    - Інші документи і свідоцтва (наприклад, трудові книжки, дипломи й атестати про освіту, довідки про стан здоров’я і т.д.), коректно перекладені на державну мову країни вибуття.
  6. Отримайте довідки з поліції, що засвідчують вашу благонадійність як громадянина Росії. Такі довідки ви повинні отримати для всіх членів сім’ї, які зібралися емігрувати разом з вами. Якщо ви тривалий час проживали в одній з колишніх республік Радянського Союзу, зробіть запит в органи влади країн СНД і Прибалтики, щоб отримати довідки про вашу благонадійність.
  7. Всі зібрані документи разом з анкетою подайте в консульство. Після винесення позитивного рішення переїжджайте в країну, обрану вами для ПМЖ. Протягом 3-12 років (залежно від законодавства тієї чи іншої країни) ви отримаєте громадянство.