Як потрапити до Бельгії

Як потрапити до Бельгії

Бельгія — чарівне маленьке королівство в Європі, яке приваблює туристів своєю історією, архітектурою та красою. Для того щоб потрапити в цю країну, росіянам необхідно отримати бельгійську візу. Бельгія — одна з країн шенгенської угоди, тому бельгійська віза дає можливість відвідування та інших країн, що входять до цього союзу.

Інструкція

  1. Щоб отримати візу вам необхідно звернутися за видачею візи в консульські відділи цієї країни в Москві і Санкт-Петербурзі.
  2. Візи до Бельгії бувають короткострокові, довгострокові і транзитні. Довгострокові візи оформляються тим, хто їде вчитися, працювати, а також вступити в шлюб. Транзитна оформляється тим, хто лише проїжджає через країну, але якщо у вас є діюча шенгенська віза іншої країни, то вам транзитна віза не потрібна. Короткострокові візи бувають туристичними, діловими та на запрошення приватних осіб. Найбільшою популярністю користуються саме туристичні візи.
  3. Зазвичай оформлення візи в королівство займає від трьох днів до двох тижнів, але часом термін затягується. Звичайна короткострокова дає право перебування не більше 90 днів протягом шести місяців, але, як правило, видається, орієнтуючись на дати запрошення або строки броні готелю.
  4. Щоб отримати візу до Бельгії зберіть пакет документів. Найголовнішим є закордонний паспорт, термін дії якого закінчується не раніше трьох місяців після запланованого закінчення поїздки. Також якщо є старий закордонний паспорт з виданими візами та відмітками про перетин кордонів, то і його надайте в консульство.
  5. Зробіть копію всіх листів свого російського паспорта. Також прикладіть дві кольорові фотографії розміром 5 * 5 см. Вони повинні бути зроблені на білому або ж ясно-блакитному тлі. Зображення повинно бути чітким і займати не менше 70% площі знімка.
  6. Для отримання візи заповніть анкету, яку ви можете знайти на сайті візового центру або ж отримати її в самому центрі. Після заповнення приклейте одну фотографію у вказане місце, другу — прикріпіть скріпкою.
  7. Візьміть довідку з місця роботи. Вона має бути на фірмовому бланку і містити всі реквізити, а також мати відомості про вашу посади, розмір окладу, стаж роботи на даному підприємстві і строк оплачуваної відпустки.
  8. Обов’язковим документом є медична страховка. Її ви можете оформити у вашого туроператора. До документів додайте копію квитків з датами прибуття і відбуття.
  9. Якщо ви їдете по приватному запрошенню, то надайте оригінал запрошення, копію самої першої сторінки паспорта особи. Для тих, хто їде на запрошення фірми, потрібна виписка з торгового реєстру підприємства, що вас запрошує.