Як потрапити до Литви

Як потрапити до Литви

Литва, яка раніше була однією з радянських республік, тепер незалежна держава, що входить в ЄС і в шенгенську зону. Для того, щоб потрапити в цю країну, необхідно отримати візу.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Віза;
- Кольорова фотографія розміром 3.5 * 4.5;
- Довідка з місця роботи про дохід.

Інструкція

  1. Якщо у вас вже є діюча багаторазова віза однієї з країн Шенгену, то можете їхати відразу. Литовське консульство видає російським громадянам чотири види віз — транзитну типу А, яка не дає права перебувати на території держави, а тільки перебувати в особливій зоні аеропорту під час пересадки, транзитна типу B, роздільна перебувати на території Литви до 5 днів, туристична віза С, а також національна віза D для осіб, які можуть перебувати на території країни більше 3 місяців з правом роботи.
  2. Найбільш часто запитують саме туристичні візи. Для отримання візи категорії С вам необхідні документи:

    - Закордонний паспорт. Його термін дії повинен закінчуватися через три місяці пізніше строку передбачуваної поїздки;

    - Копія російського паспорта;

    - Анкета. Її потрібно заповнити російською або литовською мовою. Можна заповнити електронну версію анкети, тоді ваш запит буде оброблятися швидше;

    - Одна кольорова фотографія. Її розмір повинен бути 3.5 см на 4.5см. Фотографія повинна бути приклеєна до анкети;

     - Довідка з місця роботи. Вона повинна бути на фірмовому бланку, обов’язково вказати посаду і оклад.
  3. Якщо ви їдете на запрошення приватного або ж юридичної особи, то потрібно надати копію та оригінал запрошення. Воно повинно бути завірено працівником консульства. Якщо ж ви їдете самостійно, то потрібна підтверджена печаткою бронь готелю на весь термін проживання. Ще один варіант — доказ своєї фінансової спроможності для подорожі. Необхідно надати документ, що підтверджує, що у вас є кошти з розрахунку не менше 40 євро в день на людину на весь термін перебування.
  4. Якщо ви відправляєтеся до Литви з неповнолітньою дитиною, то необхідно його обов’язкову присутність в консульстві, а також дозвіл на виїзд від другого батька, нотаріально завірений (у випадку, якщо в подорож їде один з батьків).
  5. Отримати литовську візу ви можете в Москві (в консульському відділі Посольства цієї країни), в Санкт-Петербурзі (в Генеральному консульстві), а також в Калінінграді і Совєтське.
  6. Литовська туристична віза видається на строк від трьох до дванадцяти місяців, з правом перебування на території Литви до трьох місяців. Не забудьте взяти з собою оригінал і копію вашої медичної страховки.