Як потрапити до Японії?

Як потрапити до Японії?

Багато іноземців, що живуть в Японії, кажуть, що потрапити в цю країну неймовірно важко. Туристи отримують короткочасні візи, а для того щоб отримати довгострокову візу, доведеться проявити неабияку винахідливість. Поговоримо про все докладно.

Інструкція

  1. Якщо ви вирішили поїхати на кілька днів до Японії, щоб подивитися на місцеві визначні пам’ятки, то звертайтеся до послуг туристичних агентств. Правда, документів доведеться зібрати ну просто величезна кількість, серед яких будуть: медична страховка, підтвердження кредитоспроможності, попередньо оплачений готель, в якому ви будете проживати під час перебування в країні і багато інших.
  2. Приготуйтеся до того, що візу вам дадуть на невеликий термін без права продовження, це означає, що по її закінченню ви змушені покинути країну, а нелегалам в Японії живеться вкрай важко. Якщо ви вирішили оформити візу без допомоги турагентства, то результат буде той самий — та ж короткострокова віза без права продовження, а паперів і нервів знадобиться ще більше, ніж чим у першому варіанті.
  3. Якщо ви все ж вирішили неодмінно отримати довгострокову візу, то для початку розберемося, що вона з себе представляє. Всі довгострокові візи до Японії можна розділити на три основних види: навчання, робота, шлюб. Останній варіант з метою отримання права постійного проживання на території країни найоптимальніший, однак тут імовірний і ризик опинитися в жалюгідному становищі.
  4. Жителів Японії, які мають бажання пов’язати своє життя з іноземцем багато, але ж ніхто не гарантує, що майбутнє виявиться таким вже й чарівним. Також ви, швидше за все, зіткнетеся з підозрілими сервісами інтернет-знайомств, які також у своїй більшості не мають жодних гарантій, тому краще розглядайте два інших варіанти отримання довготермінової візи.
  5. Для роботи в Японії вам знадобиться диплом про закінчення ВУЗу, переведений на японський і завірений нотаріусом. Однак наявність диплома — це не все, ви повинні володіти якщо не японським, то, принаймні, англійською мовою, без цього знайти роботу практично нереально. Розішліть сові резюме і чекайте відповіді. Якщо вам повезло, і ви знайшли роботу, то про подальше повинен подбати ваш роботодавець.
  6. Що стосується навчання — то якщо ви володієте японським, вам буде простіше. Вся інформація про вступ до вузів представлена ​​на сайтах університетів. Якщо ж ви їдете в мовну школу, то врахуйте, то навчання там коштує дуже і дуже дорого.
  7. Якщо ви поїдете на короткочасне навчання, то і візу отримаєте короткочасну, яка не дозволить вам працювати в країні. Довгострокове ж навчання, як уже говорилося вище коштує чималих грошей, до того ж в Росії дуже мало агентств, які могли б грамотно оформляти учнів до таких шкіл.