Як потрапити в турцию

Як потрапити в турцию

Для росіян Туреччина давно стала рідною і близькою країною. Практично з будь-якого, навіть невеликого міста, можна вилетіти до Туреччини. Та що говорити, для Росії навіть скасовані в’їзні візи! Давайте детально розглянемо, що потрібно зробити для того, щоб потрапити до Туреччини.

Інструкція

  1. Виберіть місто чи курорт для відвідування.

    Туреччина омивається трьома морями, туризм розвинений тут на найвищому рівні. Найпопулярніші курорти простяглися вздовж узбережжя Егейського і Середземного морів: Ізмір, Кушадаси, Бодрум, Мармарис, Кемер, Анталья, Белек, Сіде і Аланья.
  2. Туреччина — це не тільки пляжі, любителі активного відпочинку залишаться задоволені гірськолижними курортами, серед яких можна назвати Улудаг, Паландокен, Ерджіяс, Карталкая, Даврас, Хасан, Елмадаг і деякі інші. Велика частина трас підійде і для новачків, скрізь є прокат лиж і спорядження.
  3. Визначтеся з часом відвідування країни. Середня температура влітку від +23 ° С до +33 ° С, взимку від +13 ° С до +15 ° С.
  4. Вирішіть питання з транспортом. Дістатися до Туреччини кількома способами:

    На літаку. Компанії «Аерофлот» і Turkish Airlines пропонують прямі рейси до Стамбула і Анталії. Час у дорозі 3-4 години. Багато туристичні компанії організовують чартерні рейси з вильотом з практично будь-якого міста Росії. Ціни на авіаквитки навмисно не наводяться, оскільки розкид дуже великий і залежить від багатьох факторів.
  5. На поїзді з Румунії, Угорщини, Болгарії, Сербії, Греції або Сирії.

    На автобусі з будь-якої сусідньої з Туреччиною країни.

    По морю. Туреччина має пряме морське поромне сполучення з портами України і півдня Росії.
  6. Виберіть готель. Середня вартість готелю на добу в 2010 році склала 111 євро. Готель 2 * обійдеться в середньому в 40-45 євро, 3 *- 74, 4 *- 105 євро та 5 *- 152 євро. При виборі готелю обов’язково враховуйте не лише асортимент послуг, але розташування і організацію території, особливо подорожуючи з дітьми.
  7. Зверніть увагу на наявність власних басейнів, доступ до берегової лінії, різноманітна кухня. Подорожуючи самостійно, можна зупинитися в приватному невеликому пансіоні, кемпінгу, гостьових будиночках, або молодіжному гуртожитку.
  8. Приготуйте необхідні для перетину кордону документи: дійсний закордонний паспорт, бронь готелю або зворотний квиток, підтвердження платоспроможності (не менше 300 доларів США). З 16 квітня 2011р. громадянам Росії віза не потрібна, якщо термін візиту не більше 30 днів.

Корисні поради

Подорож буде більш спокійним, якщо заздалегідь придбати страховку. І не тільки медичну, що само собою, а покриває втрату багажу, кредитки і т.п. Про решту можна не турбуватися, Туреччина — країна гостинна і привітна.