Як потрапити в Європу

Як потрапити в Європу

Старенька Європа вже задихається від напливу іноземців, охочих осісти на її території. Але в останні роки, незважаючи на ряд обмежень, що вводяться, все більше росіян і мешканців інших держав СНД бажають переїхати до країн ЄС. Як же потрапити до Європи і залишитися там назавжди?

Інструкція

  1. Визначте, в якій країні ви хотіли б жити. Підходьте до цього питання максимально серйозно і враховуйте етнічні, кліматичні й економічні чинники проживання в тій чи іншій державі. Врахуйте, що не завжди те, що дозволено корінному європейцеві, дозволено іноземцю (або натуралізований громадянин). Вивчіть законодавство цієї країни.
  2. Поїдьте за турпутівкою або на запрошення в ознайомлювальну поїздку. Кращий спосіб познайомитися з цією країною ближче — подорож на власному автомобілі. Для цього вам буде необхідна багаторазова Шенгенська віза і міжнародні водійські права, які можна отримати в ГИБДД без іспитів.
  3. Ви повинні проживати на території однієї з країн Європи не менше 5-ти років (залишаючи її не більше, ніж на 180 днів на рік), щоб отримати посвідку на проживання.
  4. Придбайте нерухомість в цій країні. Зрозуміло, це не дає вам жодних гарантій на отримання виду на проживання і громадянства, але зате ви зможете без обмежень відвідувати країни ЄС.
  5. Укладіть офіційний договір з європейським роботодавцем, щоб отримати дозвіл на роботу. Без офіційного договору ви будете зобов’язані покинути Європу через 90 днів.
  6. Оформивши договір на навчання з одним з європейських університетів, ви зможете знаходитися в зоні Шенгену під час всього періоду навчання. Крім того, у вас з’явиться можливість укласти вигідний контракт з іноземним роботодавцем і залишитися там аж до терміну його закінчення. Якщо термін навчання — 5 років, то ви зможете після закінчення навчання отримати і вид на проживання, а потім, якщо зарекомендуєте себе як висококласного фахівця, і громадянство без особливих проблем.
  7. Інвестуйте в економіку держави, яке ви вибрали, певну суму грошей (до € 2.000.000 в Австрії), і вам відразу запропонують отримати посвідку на проживання, а процедура отримання громадянства буде значно спрощена.
  8. Приєднуйтеся до законний шлюб з громадянином тієї країни, яка вас приваблює. Цей шлюб не повинен бути фіктивним, інакше вас видворять із зони Шенгену на невизначений термін, а шлюб анулюють.
  9. Якщо ви приїхали в європейську країну на запрошення від родичів, що проживають за кордоном, то згодом ви й самі зможете туди перебратися за діючими в деяких країнах законах про возз’єднання сімей (як, наприклад, у Німеччині).